Täydennysrakentamista taloyhtiölle

Usealla taloyhtiöllä on hyödyntämätöntä tonttialaa, jota kehittämällä asuntoyhtiö voi rahoittaa esimerkiksi merkittävän osan tulevasta linjasaneerauksestaan sekä luoda kaikille osakkaille arvonnousua koko alueen yleisilmeen kohentuessa. Taloyhtiön kumppanina hoidamme täydennysrakentamisen taloyhtiöille tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella.

Laptin Tontista tuottoa -palvelun avulla taloyhtiö saa luotettavan arvion oman tonttinsa lisärakentamismahdollisuuksista ja kokeneen vetäjän rakennushankkeelleen.

 

Lisärakentamisella alueen arvo nousee ja vetovoima säilyy

Hyödyntämättömän tontin osan, huonokuntoisen siipi- tai piharakennuksen purkamisella saadaan arvokasta tonttimaata, johon voi rakentaa pienenkin kerrostalon. Lisärakentamisen myötä alueen asuntojen arvon nousun lisäksi alue saa uusia asukkaita, asuntokanta modernisoituu ja monipuolistuu. Alueen palveluille tulee uusia käyttäjiä ja julkisen liikenteen palvelutkin säilyvät.  Lisärakentaminen onkin paras tae alueen säilymisenä vetovoimaisena.

Yksittäisen taloyhtiön osakkaille lisärakentamisesta on myös hyötyä. Suoraa hyötyä taloyhtiö saa rakennusoikeuden myynnistä tai vuokrauksesta saadut tulot, joilla voidaan maksaa jopa puolet taloyhtiön suunnittelemasta putkiremontista. Pidemmällä aikavälillä koko taloyhtiön arvo nousee, kun viereen rakennetaan uudisrakennus.

Lisärakentaminen voi olla

  • uudisrakentamista hukkakäytöllä olleelle tontin osalle
  • osittain purkavaa, jolloin puretaan esimerkiksi huonokuntoinen siipirakennus ja rakennetaan uusi rakennus tilalle
  • täysin purkavaa lisärakentamista, jolloin purettavan rakennuksen tilalle rakennetaan isompi kokonaisuus.

Muutosprosessi käynnistyy aina Laptin veloituksettomalla tontin tuottomahdollisuuksien arvioinnilla.

Tontista tuottoa

Tontilla olevan rakennusoikeuden myynnillä tai vuokrauksella taloyhtiöllä on mahdollisuus rahoittaa jopa 50 % suunnitteilla olevan remontin kustannuksista tai pienentää kuukausittain maksettavaa yhtiövastiketta merkittävästi.

Parhaat asiantuntijat käytössäsi

Valitsemme täydennysrakennushankkeisiin verkostostamme sopivimmat asiantuntijat, joilla on hankkeen edellyttämä erityisosaaminen ja jotka pystyvät arvioimaan hankkeen parhaat toteutusvaihtoehdot ja kustannukset.

Onnistuneita projekteja ja tyytyväisiä asukkaita

Laptin asiantuntijat kertovat mielellään kokemuksia ja mahdollisuuksia tontin hyödyntämisestä isännöitsijöille ja taloyhtiön hallituksille. Tutustu referensseihimme ja ota yhteyttä.

Asunto Oy Oulunkylän Onnela, Helsinki

Oulunkylään Helsinkiin rakennettiin kerrostalo, jossa on 20 asuntoa. Rakennuspaikalta purettiin naapuriyhtiön omistuksessa ollut huonokuntoinen siipirakennus. Hanke on Laptin oman kiinteistökehityksen kehittämä hanke.

Asunto Oy Kauniaisten Sointu, Kauniainen

Asunto Oy Kauniaisten Sointu rakennettiin Kauniaisten keskustan tuntumaan vajaakäytöllä olleelle pysäköintialueelle. Kerrostalossa on 20 asuntoa. Hanke on Laptin oman kiinteistökehityksen kehittämä hanke

Asunto Oy Munkkivuoren Mäntykallio, Helsinki

Munkkivuoreen Helsinkiin rakennettiin kerrostalo, jossa on 12 asuntoa. Rakennuspaikkana on naapuritaloyhtiön hukkakäytöllä ollut tontin osa, josta lohkottiin tontti uudelle taloyhtiölle. Hanke on Laptin oman kiinteistökehityksen kehittämä hanke.

Katso lisää referenssejä

Ota yhteyttä, laitetaan tonttisi tuottamaan:

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapti.fi

Joni Heikkola

Hankekehityspäällikkö
Asuntorakentaminen
Etelä-Suomi
040 358 1256

Martina Jerima

Hankekehityspäällikkö
Asuntorakentaminen
Etelä-Suomi
050 574 9369

Risto Pekkarinen

Aluejohtaja
Itä-Suomi
040 134 5244

Samuli Heino

Aluejohtaja
Keski-Suomi
050 388 8507

Kari Mäkelä

Aluejohtaja
Lounais-Suomi
040 580 8236

Manu Lainio

Hankekehityspäällikkö
Pirkanmaa
050 339 0363

Matti Tarkiainen

Hankekehityspäällikkö
Pohjois-Suomi
040 532 5678