Lähtökohtana arjen sujuvuus

Lapti rakentaa tiloja, joissa käyttäjien tarpeet huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla. Laptin rakentama koulu on enemmän kuin seinät ja katto. Siellä opiskelun esteet on raivattu pois ja kaikki ratkaisut tähtäävät hyvään oppimiseen. Talotekninen osaaminen takaa terveellisen rakennuksen, jossa sekä materiaalit että tekniset ratkaisut on mietitty tarkkaan. Kaikessa on varmistettu sujuva liikkuminen, opiskeluvälineiden käytännöllinen säilytys sekä tilojen vaivaton käyttö.

Laptin rakentama koulu voi olla alakoulu, yläkoulu, lukio tai yhtenäiskoulu sekä päiväkotikoulu. Koulu rakentuu pienemmistä soluista, jolloin suuressakin koulussa on mahdollista tuntea pienen koulun turvallisuus.

Suunnittelussa on alusta alkaen otettu huomioon uusi opetussuunnitelma. Pedagogisten ratkaisujen mukaisesti tilat ovat jaettavissa pienemmiksi tai avattavissa isommiksi opiskelualueiksi. Jokaiselle ryhmälle löytyy tarvittaessa oma rauhallinen tilansa. Aktiivinen ja toiminnallinen opiskelu on luontevaa. Opiskelu laajenee myös inspiroiville piha-alueille. Koulun monipuolisia tiloja ja piha-alueita voivat hyödyntää muutkin kuntalaiset.

Suunnittele ja rakenna -malli

Nykyisin kuntamaailmassa halutaan monesti säästää sekä aikaa että kustannuksia uusia tiloja toteutettaessa. Siksi yhä suosituimmaksi on käynyt SR-malli eli Suunnittele ja rakenna -mallilla tehdyt kohteet. Aiemmin samasta asiasta on puhuttu myös KVR-mallina eli kokonaisvastuu-urakkana.

Kunnan kannalta olennaista on ratkaista myös koulun rahoittaminen. Laptin kautta uudet koulutilat voidaan järjestää myös vuokramallilla, jolloin kunnan ei tarvitse itse omistaa rakennusta.

Laptin koulu luo mahdollisuuksia

  • oppilaille: luo virikkeellisen ympäristön, joka innostaa oppimaan ja kehittymään yksin tai yhdessä yksilöllisten tarpeiden mukaan
  • opettajille: tukee luontevaa yhteisopettajuutta ja tarjoaa puitteet, joissa voi työskennellä mielekkäästi ja menestyksekkäästi
  • kunnalle: kehittää kustannustehokkaasti paitsi opetustoimintaa myös rakennuksen ja pihan käyttöä laajemminkin kuntalaisten keskuudessa iltaisin ja viikonloppuisin

Blogi: Lapti koulut ja päiväkodit - Rakennamme kuin lapsillemme

”Muunneltavuus on tämän päivän sana. Tilojen tulee olla helposti avattavissa isommalle lapsiryhmälle tai joustavasti muutettavissa pienemmiksi ryhmätyötiloiksi”,  kirjoittaa Elina Aine-Simonen Kuntamarkkinat-blogissaan.

Lue lisää >

Luontevasti yhdessä ja yksilöinä

Laptin rakentamassa koulussa oppilaat kohdataan luontevasti yhdessä ja yksilöinä. Avoin oppimisympäristö ei tarkoita isoja kaikuvia hallitiloja, vaan aidosti yhteistyöhön kannustavaa ympäristöä.

Suunnittelu asiantuntijioden yhteistyönä - käyttäjäryhmiä unohtamatta

Koulut suunnitellaan muunneltaviksi yhteisopettajuus ja laaja-alaiset osaamisen tavoitteet huomioiden. Pihan suunnitteluun kiinnitetään erityistä huomiota miettien sen käyttö osana opetusta.

Lapti Educa-messuilla

Laptin osastolla kävijät rakensivat legoilla unelmiensa koulun. Kaikille kouluille yhteistä oli pihojen toiminnallisuus.

Ota yhteyttä, suunnitellaan ja rakennetaan terveelliset koulut yhdessä:

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapti.fi

Elina Aine-Simonen

Liiketoimintapäällikkö
Koulurakentaminen
040 508 1616

Kysy lisää Laptin kouluista
close

Kysy lisää Laptin kouluista

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapti.fi

Elina Aine-Simonen

Liiketoimintapäällikkö
Koulurakentaminen
040 508 1616