Hybridirakennus Hankasalmella yhdistää asumisen ja terveydenhoidon

/ 16.10.2019

 

Hankasalmi on noin 5 000 asukkaan kunta Keski-Suomessa. Taatakseen laadukkaat ja monipuoliset palvelut asukkailleen kunta on sopinut uuden Sote-kiinteistön ja sen palveluiden toteuttamisesta Attendon kanssa. Rakennukseen tulee terveysasema, palveluasuntoja sekä tiloja seniorikeskuksen ja kotihoidon tarpeisiin. Urakoitsijana toimii Lapti.

Uusi Sote-kiinteistö kohoaa osoitteeseen Keskustie 53 ja sen arvioitu valmistumisaikataulu on vuoden 2021 tammikuu. Terveysaseman osuus rakennuksen kerrosalasta on n. 1000 m2 ja hoivakodin n. 3000 m2. Hoivakotiin tulee 50 paikkaa, joista 35 kpl on tehostetun asumisen ja 15 kpl kevyen palveluasumisen paikkoja.

Monipuoliset tilat monenlaisiin tarpeisiin

Rakennukseen tulee terveysaseman ja hoivakodin lisäksi muitakin palveluasumiselle välttämättömiä tiloja esimerkiksi ateriapalvelulle. Seniorikeskukselle valmistuu n. 80-100 m2 harraste- ja kokoontumistiloja, jotka voivat olla yhteiskäytössä muiden tilojen kanssa. Lisäksi rakennukseen tulee kotihoidon toimistotilat. Laadukkaaksi ja luotettavaksi tiedetty Lapti valittiin kohteen rakentajaksi erittäin vahvan hoivarakentamiskokemuksensa ansiosta.

Lapti hallitsee sekä hoiva- että asuntorakentamisen

Palvelutalojen ja muiden hoivatilojen rakentamisessa lopputuloksen laatu on erittäin tärkeä tekijä toimivuuden kannalta. Myös teknisten ja rakenteellisten ratkaisuiden täytyy olla tarkkaan harkittuja, jotta niin henkilökunnan kuin asukkaidenkin arki sujuu. Laptilta löytyy vahvaa osaamista ja kokemusta paitsi hoiva- myös asuntorakentamisessa. Se on valtava etu tämän tyyppisessä kohteessa, jossa tarvitaan molempien osaamisalueiden saumatonta yhdistämistä.

Katso lisää referenssejä

Lue lisää Laptin palvelutilarakentamisesta.