Liiketilat – Hyvät ainekset, maukas lopputulos

/ 18.12.2017

Helsinki-Vantaan Non-Schengen-alueella toimiva Nordic Kitchen tarjoilee matkustajille herkullista skandinaavista ruokaa ympäri vuorokauden. Pohjoisten makujen ruokalistalta löytyy skandinaavisia klassikoita, kuten Toast Skagen sekä herkullisia liha- ja kala-annoksia.

Hanke lyhyesti

  • Kohteessa erittäin tiukka aikataulu ja korkeat laatuvaatimukset
  • Terawatt toimi kohteessa sähköurakoitsijana, pääurakoitsijana toimi Ecutiimi
  • Non-Schengen-alue vaativa myös turvallisuusnäkökulmasta

 

”Terawattin kanssa on mukava työskennellä, koska hyvä fiilis ja yhteishenki välittyvät kauas. Lisäksi työnjohto toimii aina loistavasti, mahdolliset ongelmat ratkaistaan viipymättä ja omasta tekemisestä ollaan ylpeitä. Loistava yhteistyökumppani.” Niko Pekkonen, Ecutiimin toimitusjohtaja

Lähtötilanne ja haasteet

Ecutiimi pääurakoitsijana ja Terawatt sähköurakoitsijana muiden yhteistyökumppaneiden kanssa rakensivat Helsinki-Vantaan lentokentälle Nordic Kitchen -ravintolan.

Lähtötilanteena kohteessa oli erittäin tiukka aikataulu, korkeat laatuvaatimukset ja ravintolan sijainti lentokentän Non-Schengen-alueella, mikä tuotti turvatarkastuksellisia ja logistisia haasteita. Esimerkiksi kaikki kohteen materiaalit kulkivat turvatarkastuksen läpi ja jokainen työntekijä joutui suorittamaan Finavian turvallisuuskoulutuksen.

Materiaalien toimitukset täytyi myös kyetä ajoittamaan kohteeseen juuri oikea-aikaisesti, mikä oli tiukassa aikataulussa vaativaa.

Ratkaisut

Terawatt toimi kohteessa sähköurakoitsijana ja toteutti Nordic Kitchen -ravintolaan mm. led-valaistusratkaisun sekä mittavat keittiön sähköistystyöt. Valaistusta toteutettiin pois nauhana kalusteisiin, upotettuina valaisimina ja pöytävalaisimina.

Toimitusjohtaja Niko Pekkonen Ecutiimistä: ”Projektin erittäin tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki suoriuduimme työstä hyvin. Työn jälki oli siistiä ja korkealaatuista, ja asiakas oli erittäin tyytyväinen.”

Terawattin osalta Pekkonen lisää: ”Terawattin kanssa on mukava työskennellä, koska hyvä fiilis ja yhteishenki välittyvät kauas. Lisäksi työnjohto toimii aina loistavasti, mahdolliset ongelmat ratkaistaan viipymättä ja omasta tekemisestä ollaan ylpeitä. Loistava yhteistyökumppani”, Pekkonen summaa.