Liiketilat – Hyrisevä asiakas

/ 18.12.2015

Autotalo Lohja on perheomisteinen, VW-konsernin konseptin mukainen laadukas automyymälä. Lohjan täysin uusissa toimitiloissa palvelevat Volkswagen- ja Seat-jälleenmyynti, vaihtoautomyynti sekä Volkswagen-, Seat- ja Audi-huolto, -korjaus ja korikorjaamo.

Hanke lyhyesti

  • Uudisrakennuskohde
  • VW-konsernin autoliikkeelle määrittelemä korkea laadullinen vaatimustaso
  • Terawatt mukana hankkeen myynti- ja suunnitteluvaiheessa sekä vastuullisena sähköurakoitsijana

 

”Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että projekti toteutui suunnitellussa aikataulussa. Terawatt hoiti osuutensa moitteettomasti,  ja voin suositella yritystä lämpimästi sähköratkaisuja mietittäessä.”
– Jorma Mattinen, toimitusjohtaja, Autotalo Lohja

“Parasta kuitenkin on se, että Terawattilla on joka projektissa selkeästi yksi ihminen, jonka kanssa asioidaan ja joka tuntee kyseisen kohteen kuin omat taskunsa.”
– Mikko Kankkonen, projektipäällikkö, RKL Koivukoski

Lähtötilanne ja haasteet

Autotalo  rakensi uudet toimivat tilat Lohjalle. RKL Koivukosken kokonaisratkaisu, Terawatt Oy:n kanssa yhdessä mietityllä sähköistyksellä, täyttivät asiakkaan erittäin korkeat vaatimukset. Terawatt toimi hankkeessa Koivukosken mukana toimien kohteen sähköurakoitsijana hoitaen kohteen sähkösuunnitelmien päivityksen.

Kohteen lähtötilanteessa oli tilaajan teettämät suunnitelmat sekä Saksasta VW-konsernilta saadut tiukat määritelmät mm. valaistuksen suhteen, joita lähdettiin muokkaamaan kustannustehokkaimmiksi, silti edelleen korkean vaatimustason täyttäviksi.  Tässä Terawattin ja Koivukosken pitkä yhteistyö auttoi tilaajaa saamaan toiveiden mukaisen ratkaisun huomattavasti alkuperäistä suunnitelmaa edullisemmin.

Ratkaisut

Sähkön osalta valaistusratkaisu oli keskeisin kustannuksiin vaikuttanut tekijä, sillä kohteeseen valittiin led-valaistus. ”Vaikka alkuinvestoinnit olivat suuremmat, voin yksiselitteisesti suositella led-valaistusta. Jo lyhyellä kokemuksella tiedän, että se tulee maksamaan itsensä nopeasti takaisin”, sanoo Autotalo Lohjan toimitusjohtaja Jorma Mattinen.

Muut suunnitelmien päivittämiset vahvalla urakointikokemuksella tuottivat tilaajalle huomattavaa kustannussäästöä alkuperäiseen ratkaisuun verrattuna, eikä tilaaja joutunut luopumaan mistään tarpeelliseksi kokemastaan ominaisuudesta.

Tulokset

”Terawattin kanssa on aina ilo työskennellä”, RKL Koivukosken Mikko Kankkonen toteaa. ”Laskelmat ovat vedenpitävät, hommat hoituvat aikataulussa ja takuuasiat ovat kunnossa. Parasta kuitenkin on se, että Terawatilla on joka projektissa selkeästi yksi ihminen, jonka kanssa asioidaan ja joka tuntee kyseisen kohteen kuin omat taskunsa. Asioiden hoitaminen on helppoa, selkeää ja nopeaa”, Kankkonen kiittelee. Autotalo Lohjan toimitusjohtaja Jorma Mattinen haluaa myös kiittää asianosaisia projektin onnistumisesta: ”Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että projekti toteutui suunnitellussa aikataulussa. Terawatt hoiti osuutensa moitteettomasti  ja voin suositella yritystä lämpimästi sähköratkaisuja mietittäessä”.

Lopuksi Mattinen kertoi, että uudet tilat ovat vaikuttaneet myönteisesti myynnin kehitykseen ja asiakkaiden luottamus on lisääntynyt, joten hanke on varmasti ollut kaiken vaivan arvoinen.

Lisätiedot: Lasse Impiö, projektipäällikkö,

Terawatt Oy, p. 040 450 7023