Punkalaidun panostaa lapsiin – Lapti urakoi päiväkodin

/ 12.6.2019

Punkalaitumen kunta haluaa panostaa lapsiin ja lapsiperheisiin. Uudella päiväkodilla nähdään tärkeä rooli, sillä se kasvattaa päivähoitopaikkoja, minkä lisäksi sitä aiotaan hyödyntää myös kunnan markkinoinnissa. Lapti valikoitui kohteen urakoitsijaksi julkisen kilpailutuksen kautta.

Punkalaitumen uusi päiväkoti tarjoaa valmistuessaan paikan 60 lapselle. Sen pinta-ala on 548 neliötä, jonka lisäksi rakennetaan 40 neliötä varastotilaa. Huhtikuussa käynnistyneet rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Aikataulut ovat pitäneet ja valmista tulee suunnitelmien mukaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Kunnalla ollaan oltu tyytyväisiä työmaan etenemiseen. Palautteen mukaan asiat ovat sujuneet mallikkaasti ja tieto kunnan ja urakoitsijan välillä on kulkenut hienosti. Myös Laptin omasta näkökulmasta rakentaminen on mennyt odotusten mukaan. Laadukkaan ja huolellisen työnjäljen lisäksi Laptin kulttuuriin kuuluu työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen, mikä näkyy panostamisena työmaan turvallisuuteen.

Moderni mutta hirsirunkoinen päiväkoti

Lapti huomioi kaikessa rakentamisessa paitsi asiakkaiden tarpeet myös heidän toiveensa. Punkalaitumen uusi päiväkoti rakennetaan kunnan uuden yhteiskoulu-lukion tapaan hirsirunkoiseksi. Rakennuksessa käytettävät hirret ovat lujasyistä pohjoisessa kasvanutta puuta, ja niiden leveys on 205 milliä ja korkeus 275 milliä. Teknisiltä ratkaisuiltaan rakennus on moderni.

Lapti on kokenut päiväkotien rakentaja

Lapti on rakentanut kymmeniä päiväkoteja yhteensä yli 10 000 lapselle eri puolille Suomea. Vahvan kokemuksen ja asiantuntemuksen ansiosta niihin parhaiten sopivat rakenteet ja ratkaisut ovat tuttuja. Koulujen tapaan päiväkodeillekin on tulossa uusi opetussuunnitelma, joka noudattelee avointa ympäristöä. Myös Punkalaitumenkin uusi päiväkoti sopii hyvin monipuoliseen käyttöön, vaikka se edustaakin tietyllä tapaa perinteistä tyyliä.

Katso lisää referenssejä.