Pientalot – Unelmatalo ei synny pelkällä unelmoinnilla

/ 18.12.2017

 

Jonnan ja Timon kodin rakennusprojekti pyörähti  käyntiin spontaanisti. Vaikka edellinen koti oli mukava ja viihtyisä, unelma omakotitalosta pyöri kuitenkin mielessä. Uuden kodin rakentaminen lähti liikkeelle tonttihakemuksella. Jonna ja Timo onnistuivatkin saamaan mieluisan rakennuspaikan, mikä ratkaisi sen, että hankkeen kanssa päätettiin painaa kaasua.

Seuraava vaihe oli talon suunnittelu. Haaveissa oli kaksikerroksinen koti, jossa olisi valoa, korkeita avaria tiloja sekä suuria ikkunoita. Mieluista talomallia ei kuitenkaan suoraan keneltäkään talotoimittajalta löytynyt, joten he pyysivät arkkitehtiä piirtämään heille talosuunnitelman, jossa huomioitaisiin tontin lisäksi heidän erityistarpeensa.

 

Hyvällä suunnittelulla ja tarkalla budjetoinnilla vältytään suurilta yllätyksiltä

Jonna ja Timo kertovat olevansa tyytyväisiä, että lähtivät arkkitehdin kanssa suunnittelemaan taloa. He  huomasivat, ettei arkkitehtisuunnittelu automaattisesti johda korkeampiin kustannuksiin. Asia voi olla jopa päinvastoin, kun ratkaisuja on mietitty riittävästi omien käyttötarpeiden sekä tontin näkökulmasta. Ja mikä tärkeintä, talosta tulee juuri sellainen kuin itse haluaa.

Seuraavana vuorossa olikin talotoimittajan valinta. Tarjouksia vertailessaan he huomasiva, että tarkkuutta tarvitaan toimitussisältöjä verratessa. Halpa hinta ei välttämättä olekaan edullisin, sillä tarjouksesta saattoi puuttua sisältöjä, jotka erikseen toimitettuna tulisivat maksamaan huomattavasti enemmän. Tarjousten vertaileminen keskenään vei myös yllättävän paljon aikaa.

 

Luotettavat ja kokeneet ammattilaiset yhteistyökumppaneina

Jonnan ja Timon yhteistyökumppaneiden valintoihin vaikuttivat ”puskaradio”, yrityksen kokemus sekä varmuus siitä, että työt pystytään hoitamaan loppuun asti. Tärkeänä valintaan vaikuttavana osana oli myös asiakaspalvelu.   Varmistaakseen parhaimman mahdollisen työn laadun Jonna ja Timo halusivat ottaa jokaiselle osa-alueelle (LVI, sähkö yms.) erilliset toimittajat, jotka olivat oman alansa rautaisia ammattilaisia.

Terawattiin talotekniikan toimittajana he päätyivät rakennusliikkeen suosituksesta, ja ovat olleet kaikin puolin tyytyväisiä valintaan. ”Yhteistyö Terawattin kanssa on ollut sujuvaa, etenkin sähkön osalta. Terawatt toimitti valmiit suunnitelmat, joihin saimme  tehdä haluamiamme muutoksia ja jotka käytiin vielä läpi heidän kanssaan. Kommunikaatio pelasi loistavasti”, he kiittelevät.

”Talon rakentaminen on ollut iso ja haastava, mutta myös antoisa projekti”, Jonna ja Timo summaavat. He kertovat olevansa erittäin tyytyväisiä projektin sujuvuuteen ja onnistuneeseen lopputulokseen sekä ammattilaisiin, joiden kanssa talohanke toteutui.