Asunnot – Yhteistyötä valoisin mielin

/ 18.12.2017

As Oy Helsingin Halkosuontie 14-16

Asunto-osakeyhtiö Länsi-Pakilassa, yhteensä 14 asuntoa. Kohteessa on kaksikerroksisia rivitaloja ja paritaloja, joissa asuntojen keskikoko on noin 110 m2.

 

Hanke lyhyesti

  • uudisrakennuskohde
  • asunto-osakeyhtiö, 14 asuntoa
  • Terawatt toteutti kohteen sähkösuunnittelun ja -toteutuksen

”Terawatt on yritys, jossa työskentelee työstään innostuneita ihmisiä ja sen huomaa kaikesta. Joustavuus, aikatauluissa pysyminen ja ammattitaito ovat omaa luokkaansa.” Ari Kangasniemi, toimitusjohtaja, Mittakodit

Lähtötilanne ja haasteet

Kohde toteutettiin yhteistyössä Mittakotien kanssa. Tilaajan erityistoivomuksena lähtötilanteessa oli, että jokainen asunnon ostaja saisi tehdä Terawattin kanssa suunnitellen haluamansa muutokset asuntonsa sähköistykseen, lähinnä siis mieleisensä valaisuratkaisut.

Muutostenhallinta on tällaisissa kohteissa erityisen haastavaa, mutta valmiilla ja etukäteen rakennusurakoitsijan kanssa mietityillä paketeilla näistä on helpompi selvitä. ”Terawattin kanssa työskentely on joustavaa ja helppoa, muutokset hoituvat nopeallakin aikataululla”, Ari Kangasniemi kertoo.

Ratkaisut

Terawatt toteutti kohteen sähkösuunnittelun sekä varsinaisen toteutuksen. Sähkösuunnittelun yhteydessä tehtiin myös asuntokohtainen muutoskierros asuntojen omistajien kanssa.

Kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä työn sujuvuuteen ja lopputulokseen. ”Työ sujui hienosti suunnittelusta toteutukseen saakka. Suunnitteluvaiheessa tehty perusteellinen työ ja yhteistyö työmaalla helpotti työskentelyä”, Kangasniemi jatkaa.

Työvaiheessa Terawattin asentaja pääsi sopimaan työvaiheista suoraan Mittakotien työmaan vastaavan kanssa ja näin ollen tiedonkulku työmaalla oli sujuvaa ja vaivatonta.

Hyödyt

Asiakkaan  puolelta tavoitteena oli,  että löydetään hyvä perussisältö asuntoihin jo alkuvaiheessa sekä se, että asukkaat saavat mahdollisuuden tehdä asuntojen sähköistä oman näköiset. Näihin tavoitteisiin päästiin.

”Terawatt on yritys, jossa työskentelee työstään innostuneita ihmisiä ja sen huomaa kaikesta. Joustavuus, aikatauluissa pysyminen ja ammattitaito ovat omaa luokkaansa”, Kangasniemi toteaa ja jatkaa: ”Yhteistyömme on jatkunut kauan ja tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Suosittelen.”