Uran luomiseen on hyvä panostaa jo opiskeluaikana

Uutinen / 31.12.2017

Työnjohtaja Emma Pöysti oli Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa opiskelemassa rakennustekniikkaa, kun hän meni ensimmäiseen  haalariharjoitteluunsa. Sieltä reipas työntekijä jäi erään kollegan mieleen, joka vinkkasi Emmasta silloin työpäällikkönä toimineelle Sami Alaselle.

Työnjohtaja Emma Pöystin työ on todella monipuolista. Tällä hetkellä Pöysti vastaa kerrostalorakentamisen sisätyövaiheista.

Sami soitti, että haluaisinko tulla työnjohtoharjoitteluun Laptille. Siitä lähtien eli vuodesta 2014 olen ollut Laptilla hommissa. Koulun ohella kävin välillä tekemässä TR-mittauksia ja myös koulun lomat olin töissä Laptilla. Vuonna 2015 tein toisen puolen vuoden mittaisen työnjohtoharjoittelun ja viime vuoden huhtikuussa aloitin työt ihan kokopäiväisenä työnjohtajana, Pöysti kertoo.

Hyvä työharjoittelija jää mieleen

Hyvin suoritettu harjoittelujakso avaa usein ovia tulevaisuudessa.

Itse ainakin näen sen todella tärkeänä. Myös kontakteja yrityksiin kannattaa luoda jo opiskeluaikana. Työhakemuksiakin kannattaa lähettää, vaikka hakukaan ei olisi päällä, sillä siten voi jäädä mieleen, kun tarvetta ilmenee, Pöysti neuvoo.

Rakennusalalle hänet innoitti hänen edesmennyt isänsä, jolla oli parikymmentä vuotta oma rakennusalan yritys.

Olen lapsesta asti nähnyt rakennusmaailmaa ja se on aina kiinnostanut minua. Valitettavasti isäni menehtyi ennen kuin näki minun aloittavan opintoni mutta uskon, että hän olisi minusta todella ylpeä.

Tällä hetkellä Pöysti vastaa kerrostalorakentamisen sisätyövaiheista.

Ohjeistan työmiehiä käyden läpi, mitä milloinkin tehdään sekä teen tarvittavat tarkastukset eli katson, että kaikki on tehty sovitusti. Työni on todella monipuolista ja se onkin siinä parasta. Jokainen päivä on aina uusi ja erilainen. Onnistumisen elämyksiä saan siitä, kun hoidan työt hyvin ja asiat onnistuvat.

Nainen rakennusalalla ei ole enää kovin harvinainen näky, mutta silti Pöystikin odotti kohtaavansa töissä joskus tytöttelyä tai muuta sukupuoleen liittyvää kommentointia.

Minut on otettu vastaan todella hyvin; olenkin aivan positiivisesti yllättynyt, kun en ole kohdannut vielä mitään negatiivisia kommentteja. Meidän työmailla on hyvä henki.

Tulevaisuutta hän ei ole ehtinyt vielä pidemmälle miettiä, mutta toivoo voivansa jatkaa Laptilla kehittäen itseään ja kartuttaen kokemusta.

Tietenkin minua kiinnostaa nähdä, mitä mahdollisuuksia Laptilla on tarjota urakehitykseni suhteen, Pöysti päättää.

 

Juttu julkaistu Lapti Uutiset 1/2017 -lehdessä