Tasanteen uusi hirsipäiväkoti avautuu Tampereella

Uutinen / 5.8.2024
Päiväkodissa on tilat 140 lapselle

Kesällä valmistunut Tasanteen päiväkoti aloittaa toimintansa maanantaina 5.8.2024 Tampereella. Hirsipäiväkodin pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Lapti Oy.

Päiväkodissa on tilat 140 lapselle, ja henkilöstöä noin 30. Päiväkoti on alueen päivystävä päiväkoti, eli se on toiminnassa myös kesäaikaan.

Päivähoidon tilat sijoittuvat yhteen kerrokseen, jossa on päivähoidon ryhmätilat, keittiö ja ruokasali, liikuntasali, hallinnon tilat sekä niitä palvelevat aputilat. Ryhmätiloja voi muokata eri tilanteisiin sopiviksi. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy, ja tilat soveltuvat myös iltakäyttöön.

Päiväkodin pihalta löytyy sade- ja aurinkokatoksia, ja tontin rajoille ja piha-alueelle on istutettu useita isokokoisiksi kasvavia puita tuomaan varjoa ja parantamaan viihtyvyyttä. Rusthollinkadun ja päiväkodin tontin välisellä istutusalueella sijaitsevat korkeat koivut on säilytetty, ja pihan istutusalue on kunnostettu.

– Koko hankkeen ajan on vallinnut jopa poikkeuksellisen hyvä yhteishenki ja luottamus kaikkien hankkeen osapuolten kesken. Toimivan yhteistyön ja ammattitaitoisen porukan ansiosta lopputuloksena syntyi tavoitteiden mukaisesti mielekkään arjen tarjoava ja ekologinen hirsipäiväkoti. Erityinen kiitos myös työmaahenkilöstöllemme, joka toteutti kohteen ilman yhtään työmaa-aikaista tapaturmaa, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Tasanteen päiväkodin pääurakoitsijana toimi Lapti
Päiväkotiin kuuluu iso ruokasali
Päiväkoti on hirsirakenteinen
Tasanteen päiväkoti valmistui Tampereella