Laptille yhdeksäs sija Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa

Uutinen / 10.10.2024

Lapti sijoittui yhdeksänneksi Oikotien Vastuullinen kesäduuni 2024 -kilpailussa suurten organisaatioiden kategoriassa. Laptin vastuullisuutta työnantajana kuvaava indeksi oli 4,68 asteikolla 1-5.

Vastuullisin kesätyöpaikka -kilpailu perustuu Kesäduunitutkimukseen, jossa kesätyöntekijät arvioivat kokemuksiaan. Tutkimukseen osallistui yli 13 000 kesätyöntekijää. Kyselyssä painotettiin mm. hakijakokemusta, työn mielekkyyttä ja oikeudenmukaisuutta, sekä perehdytystä ja ohjausta. Tulosten perusteella 89 % kesätyöntekijöistä pitää vastuullisuutta tärkeänä työpaikan valintakriteerinä.

– Palkkaamme vuosittain yhteensä muutamia kymmeniä kesäharjoittelijoita eri alueyksiköihimme. Menestyminen kilpailussa ja vastuullisuusindeksissä lämmittää erityisesti, koska arvio on tullut suoraan harjoittelijoiltamme. Meille jokainen harjoittelija on tärkeä ja panostammekin erityisesti harjoittelijoiden perehdytykseen ja ohjaukseen. On hienoa, että harjoittelijamme ovat kokeneet, että heidät on otettu osaksi työyhteisöä ja suurin osa heistä haluaisi jatkaa työskentelyä meillä tulevaisuudessakin, kertoo Laptin henkilöstö- ja kehitysjohtaja Valtteri Matturi.

Millaista harjoittelu Laptilla on?

Kesän 2024 aikana meillä työskenteli yhteensä parikymmentä innostunutta ja motivoitunutta harjoittelijaa ympäri Suomen. Annetaan kahden tämän kesän harjoittelijamme kertoa, mikä harjoittelusta jäi erityisesti mieleen ja miten he viihtyivät meillä.

Lauri tykästyi mielekkäisiin vastuisiin ja työkavereihin

 

Laurin kesä kului työnjohtoharjoittelussa Hämeenlinnan yhteiskoulun laajennuksen ja liikuntahallin työmaalla.

– Harjoitteluni sujui oikein mukavasti. Pääsin useisiin erilaisiin työtehtäviin ja vastuuta jaettiin myös joidenkin vaativampien hommien vetämiseen. Parasta harjoittelussa oli se, kuinka paljon minulle luotettiin vastuuta ja tehtäviä sitä mukaa, kun olin todistanut kyvykkyyteni hoitaa aiemmat tehtävät onnistuneesti. Lisäksi työtehtävät olivat kivan monipuolisia.

Laurille annettiin tehtäviä ja jaettiin vastuuta aina materiaalitilauksista ja logistisista tehtävistä työmaan rakennesuunnittelutehtäviin ja suurempien tilojen kokonaissaneerausten johtotehtäviin. Tyypillisiä työtehtäviä oli TR-mittausten tekeminen viikoittain ja sitä myötä työturvallisuudesta huolehtiminen. Lisäksi erilaisten projektien materiaalilaskennat ja -tilaukset, työn suunnittelu sekä valvonta ja työmaan logistinen järjestely kuuluivat Laurin viikoittaisiin tehtäviin.

– Laptilla on hyvä tekemisen meininki ja asioita tapahtuu. Sellainen toiminta pitää mielen virkeänä ja kiinnostuksen yllä. Täällä on hyviä ja hauskoja työkavereita sekä aivan paras työilmapiiri.

Jani viihtyi uuden oppimisen äärellä

Jani suoritti kesällä sähkö- ja automaatiotekniikan opintoihinsa kuuluvan työnjohtoharjoittelun Oulun-konttorilla. Jani on ennen jatko-opintojaan työskennellyt sähköasentajana Laptin työmailla.

– Laptilla harjoittelu oli erittäin viihtyisää. Työtehtävissä tuli itselleni todella paljon uusia asioita ja aina löytyi henkilö, joka auttoi tarvittaessa asioiden suorittamisessa. Pääsin näkemään, kuinka työmaa kokonaisuutena toimii ja mitä vaaditaan työnjohdolta ja toimistohenkilöiltä, että työntekijät pystyvät suorittamaan omat työnsä kentällä ja työt etenevät aikataulussa. Harjoittelusta teki mielenkiintoisen se, ettei yksikään päivä ollut samanlainen. Myös se yllätti, kuinka nopeasti päivän kulku saattaa muuttua yhden puhelinsoiton jälkeen täysin erilaiseksi.

Janin harjoitteluvastuisiin kuului huolehtia, että vuositarkastuksissa ilmenneet asiat sekä reklamaatiot saatiin suoritettua. Lisäksi hänen tehtäviinsä kuului työmaiden juoksevia asioita, tarvikekilpailutuksia ja tilauksia, suunnitelmien läpikäyntiä ja epäkohtien selvittelyä sekä työmaakierroksia ja työvaiheiden suunnittelua. Jani huolehti myös mittalaitteiden kalibroinnista ja asentajien korttikoulutuksista.

– Laptilla työilmapiiri on erinomainen ja tämä näkyy niin työmailla kuin toimistolla. Asioissa puhalletaan yhteen hiileen. Erityisesti pidän Laptin voimavarana sitä, että meillä on sekä rakennuspuoli että talotekniikka. Asioista on helppo sopia keskenään ja työmaalla näkyy, kuinka eri ammattiryhmät ovat hitsautuneet toimimaan yhdessä. Asioihin reagoidaan nopeasti eikä hommat takkuile. Itse koin todella tervetulleeksi oloni toimistolla ja työmailla. Harjoittelussa on tullut paljon tuttuja henkilöitä vastaan asentajatehtävien ajalta. Vastaanotto on ollut hyvä, ja porukka on kannustanut niin koulun käynnissä sekä työtehtävässä, mistä jäi todella hyvä mieli.