Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto ja Rakennusliike Lapti ovat sopineet Kuopion Portin toisen vaiheen, eli B -osan kaupasta

Uutinen / 12.1.2021

Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto ja Rakennusliike Lapti Oy ovat sopineet Kuopiossa sijaitsevan Kuopion Portin toisen vaiheen, eli B-osan toimisto- ja liiketilakokonaisuuden kaupasta. LEED Gold-sertifioitavan hybridihankkeen toinen osa, eli B-osa valmistuu vuoden 2021 alussa. Valmistuvan B-osan vuokrattava pinta-ala on noin 5,400 kerrosneliömetriä.

Kuopion Portin monipuolinen kokonaisuus käsittää toimisto- ja liiketiloja, asumista ja palveluasumista, linja-auto- ja junamatkustajien odotustilat sekä parkkihallin. Kohde sijaitsee Kuopion juna- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä ja on helposti saavutettavissa julkisin kulkuvälinein, pyöräillen ja autolla. Hankkeen suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa ympäristöajattelu on ollut merkittävässä asemassa.

Aberdeen Standard Propert Fund Finland 1 Ky:n fund manager Sanna Puhakainen toteaa Kuopion Portin olevan rahastolle hyvä sijoitus johtuen kohteen tulevaisuuden vahvasta asemasta Kuopion ydinkeskustan uutena toimisto- ja liiketilakeskittymänä. Kohteen erinomainen saavutettavuus, monipuolinen palveluvalikoima ja ympäristöystävällisyys olivat rahastolle tärkeitä asioita investointipäätöstä tehtäessä. Nyt toteutettu kauppa noudattaa rahaston strategiaa ja antaa mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa alueellisesti merkittävää hybridikokonaisuutta.

Olemme tyytyväisiä Aberdeen Standard Investmentsin rahaston kanssa solmitusta kaupasta. Strategiamme mukaan kehitämme ja rakennamme palvelu- ja toimitiloja sekä asuntoja. Kuopion Portin toisen vaiheen liike- ja toimistotilat valmistuvat tammikuun 2021 lopussa ja saivat nyt valmistumisen kynnyksellä uuden omistajan.  Hankkeen kolmaskin vaihe on hyvässä vauhdissa ja kokonaisuus valmistuu vuonna 2022. Kuopion Portti on hieno kokonaisuus loistavien liikenneyhteyksien varrella”, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen.

Myyjän neuvonantajana kaupassa toimi Newsec.