Arkkitehtuurikilpailun voittanut Jätkän Kruunu tuo odotettuja perheasuntoja Jätkäsaaren ytimeen – Lapti aloittaa asuntojen ennakkomarkkinoinnin

Uutinen / 4.5.2023

Jätkäsaaren ytimeen nousee arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen Jätkän Kruunu, joka tarjoaa monen kokoisia asuntoja ja paljon erityisesti isoja perheasuntoja. Jätkän Kruunun on suunnitellut kohteen arkkitehtuurikutsukilpailun voittanut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy. Asuinkerrostalon rakentaa Rakennusliike Lapti Oy, joka käynnistää asuntojen ennakkomarkkinoinnin. Asuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2023, jolloin asunnot ovat muuttovalmiita kesällä 2025.

Jätkän Kruunuun kuuluu 6-kerroksinen lamellitalo ja 13-kerroksinen torniosa, jonka tunnistaa jo kaukaa kattokerroksen sakaroista. Asuntoja Jätkän Kruunuun tulee yhteensä 113 yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, joiden koot vaihtelevat 30,5 m2–123,5 m2. Jokaisella asunnolla on lasitettu parveke tai asuntopiha tai kattoterassi. Osassa asunnoista on merinäköala.

Torniosan kattokerroksissa on asukkaiden yhteiskäyttötiloja: kerhotila kattoterasseineen, asukkaiden yhdistetty etätyö- ja harrastetila, kaksi talosaunaa sekä pesula ja kuivaushuone. Maantasokerros tarjoaa lisää kuivaushuoneita sekä irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarastot ja lastenvaunuvarastot.

Korttelissa on yhteispiha, jossa on leikkialue. Lisäksi lamelliosassa on viherkatto, jossa on oleskelualue. Jätkän Kruunun autopaikat keskitetään viereiseen pysäköintilaitokseen. Energiatehokkuuden osalta Jätkän Kruunu on A-luokkaa, ja torniosan katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä, jota hyödynnetään kiinteistösähkön kulutuksessa.

”Jätkän Kruunusta löytyy monen kokoisia ja erilaisiin asumisen tarpeisiin taipuvia läpitalon asuntoja, joita erityisesti alueen lapsiperheet ovat toivoneet. Loistavat yhteiskäyttö- ja ulkotilat luovat uusia mahdollisuuksia monipuoliseen harrastamiseen, etätyöskentelyyn ja vaikka juhlien järjestämiseen. Jätkän Kruunu tuo lisäksi arkkitehtuurisesti mielenkiintoisen lisän urbaaniin Jätkäsaareen”, kertoo Laptin myyntipäällikkö Tomi Kosunen.

Jätkän Kruunu nousee Jätkäsaaren länsiosaan, Saukonlaiturin varrelle. Jätkän Kruunun viereen on suunnitteilla Jätkäsaaren keskuskortteli, joka tulee muodostamaan alueen kaupallisen keskuksen. Toiselle puolelle on suunnitteilla vehreä Karibianaukio, joka toimii viihtyisänä, julkisena oleskelupaikkana.

Jätkäsaaressa on jo hyvä joukkoliikenne, ostosmahdollisuudet, päiväkoteja ja peruskoulu. Asuinalueen keskellä mutkitteleva Hyväntoivonpuisto, liikuntapuisto ja tulevaisuudessa myös uimahalli tarjoavat virkistystä ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Tutustu tarkemmin: www.lapti.fi/jatkankruunu