Asunto Oy Helsingin Kallion Kaarle

Franzeninkatu 26, 00530, Helsinki

Kallion Kaarlen kodit ovat muuttovalmiita. Persoonallinen Kallion Kaarle sijaitsee keskeisellä paikalla Franzéninkadun ja Kaarlenkadun kulmassa 7-kerroksinen taloyhtiö yhdistää 1920- ja 2020-lukujen tyylit modernin ajattomasti. Sisäpiha. Porraskäytävä. Porraskäytävä. Taloyhtiön saunatilat sijaitsevat rakennuksen ullakkokerroksessa. Taloyhtiön saunatilat. Rakennuksen ullakkokerroksessa on myös kerhohuone ja viherhuone. Viitteellinen kuva kohteesta. Erinomaiset liikenneyhteydet raitiovaunulla ja metrolla. Kävellen, julkisilla tai vaikkapa kaupunkipyörällä olet nopeasti keskustassa. Vieressä sijaitsee Brahen urheilukenttä.

Harvinainen löytö Kalliosta

Persoonallinen Asunto Oy Kallion Kaarle sijaitsee keskeisellä paikalla Kallion sydämessä Franzéninkadun ja Kaarlenkadun kulmassa. 7-kerroksinen taloyhtiö yhdistää 1920- ja 2020-lukujen tyylit modernin ajattomasti. Kodit ovat muuttovalmiita.

Harkittu tyyli ulottuu asuntojen yksityiskohtiin. Kaikissa asunnoissa on laadukkaat materiaalit ja sisustusratkaisut sekä ranskalainen parveke. Osassa asunnoista on myös lasitettu parveke.

Erillisinä osakkeina myytävät auto- ja moottoripyöräpaikat sijaitsevat kätevästi kellarikerroksen autohallissa. Yksi autopaikoista on varattu asukkaiden käyttöön tulevan yhteiskäyttöautoa varten. Talolla on myös oma kansipiha ja katutasossa sijaitsee ravintolaliiketila. Talosauna, kerhohuone, viherhuone sekä teknisiä tiloja sijoittuu rakennuksen ullakkokerrokseen. 

Lähistöllä on myös paljon muita ravintoloita ja palveluja kirjastosta uimahalliin ja muihin kuntoilu- ja harrastuspaikkoihin. Pääset jalan tai julkisilla niin Helsingin keskustaan kuin Töölönlahden rannalle tai Keskuspuiston rauhaan.

Uudiskohteet ovat Kalliossa harvinaisia, joten tähän tilaisuuteen kannattaa tarttua nyt!

  • Kodit ovat muuttovalmiita
  • Kaikissa asunnoissa laadukkaat sisustusmateriaalit ja ranskalainen parveke
  • Loistava sijainti monipuolisten palveluiden ja erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä
  • Auto- ja moottoripyöräpaikat myydään erillisinä osakkeina.
  • Valinnainen vuokratontti. Osakkeen omistajalla on mahdollisuus valita lunastaako tontinosuuden vai maksaako tontista vuokravastiketta.

Yhtiölainan ehdot:

Ilmoitetut rahoitusvastikkeet on laskettu 1,35 % kokonaiskorolla. Yhtiölaina on sidottu 12 kk Euribor-viitekorkoon + marginaali 1,10 % ja laina-aika on 25 vuotta. Valmistumisen jälkeen 2 ensimmäistä asumisvuotta on lyhennysvapaata, jolloin rahoitusvastikkeella katetaan vain lainan korko. Rahoitusvastiketta, jolla katetaan lainan korko ja lyhennys, aletaan periä noin puoli vuotta ennen ensimmäistä lainanlyhennystä, joka on arviolta talvella 2025. Laina lyhenee tasalyhennyksin 23 vuoden ajan. Yhtiölainan viitekoron tarkistuspäivä on vuosittain toukokuussa. Viitekoron muutos vaikuttaa rahoitusvastikkeen suuruuteen.

Taloyhtiön tiedot

Taloyhtiön nimi Asunto Oy Helsingin Kallion Kaarle
Katuosoite Franzeninkatu 26, 00530, Helsinki
Rakentaja Rakennusliike Lapti Oy
RakennustyyppiKerrostalo
Asuntojen määrä43
AutopaikatAutohallissa osakkeinan myytäviä autopaikkoja 13 kpl, näistä neljässä on sähköauton latausmahdollisuus sekä kolme moottoripyöräpaikkaa. Yhtiölle jää yksi sähköauton latauspiseellä varustettu autopaikka yhteiskäyttöautolle. Lisäksi vuokrataan neljä vuokra-autopaikkaa läheisestä Finnpark P-Torkkeli pysäköintiyhtiöstä, Helsinginkatu 10-12.
Arvioitu valmistusaika 1/2023
Rakennusvuosi 2023
Antenni Kaapeli-tv
Internet yhteys Rakennus liitetään alueellisen palvelutarjoajan kaapeli-tv-verkkoon. Lisäksi asuntoihin asennetaan laajakaistajohdotus, mikä mahdollistaa huoneistokohtaisen internetliittymän.
Lämmitys Kaukolämpö
Ilmanvaihto Rakennuksessa on keskitetty koneellinen, lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihto. Asunnon ilmanvaihtoa voidaan tehostaa liesikuvusta.
Hissi Kyllä
Rakennusmateriaali Betoni
Kattotyyppi/kate Harjakatto/peltikate
Energialuokka B2018
Taloyhtiössä sauna Kyllä
Muut yhteiset tilat Tekniset tilat, väestönsuoja, irtainvarastotilat, lastenvaunuvarasto, ulkoiluvälinevarastot, saunaosato ja kerhotila.
Tontin omistus Valinnainen vuokra
Tietoa vuokratontistaYhtiö sijaitsee valinnaisella vuokratontilla. Tontin omistaa FIM Vuokratontti Ky, jonka kanssa yhtiö on allekirjoittanut Asuntoalueen maanvuokrasopimuksen ja Esisopimuksen kiinteistön määräosien kaupasta. Asuinhuoneiston ostajalla on mahdollisuus maksaa huoneistokohtainen tontin lunastusosuus taloyhtiölle kokonaan tai puoliksi valmistumisen yhteydessä, kuuden kuukauden kuluttua valmistumisesta tai kerran vuodessa ennalta määrättynä ajankohtana. Yhtiö lunastaa vastaavan määräosan tontista ja kokonaan maksanut osakas vapautuu tontinvuokravastikkeen maksamisesta. Huoneistokohtainen lunastushinta määräytyy tontin vuokrasopimuksen ja yhtiöjärjestyksen mukaisesti. Lunastushintaan lisätään taloyhtiölle lunastuksesta aiheutuva varainsiirtovero 4% sekä joitain pienempiä kuluja, kuten lainhuuto- ja kirjaamiskustannukset sekä kaupanvahvistajan palkkio. Mikäli tontinosuutta ei lunasteta, maksetaan kuukausittaista tontinvuokravastiketta. Tontinvuokra ja tonttiosuuden lunastushinta on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin. Tonttiosuuden lunastushinta tarkistetaan vuosittain ennen tontin määräosan kauppoja. Tarkistusindeksi on tarkastusajankohtana tiedossa oleva viimeksi julkaistu pisteluku. Tontinvuokra tarkistetaan 1.1.2021 alkaen kalenterivuosittain. Tarkistusindeksinä on kulloinkin viimeinen julkaistu pisteluku.
Maan vuokraaja FIM Vuokratontti Ky c/o FIM Pääomarahastot Oy ja FIM Kiinteistö Oy
Tontin vuokra aika päättyy 28.01.2070
Palvelut Alepa Helsinginkatu n. 240 m, Lidl Kallio n. 500 m, S-Market Vallila n. 600 m, Töölön terveysasema n. 2,3 km, Helsingin Urheilutalo n. 350 m, Brahenkenttä n. 250 m, Merihaan pallohalli n. 850 m, Koulut: Kallion ala-asteen koulu n. 300 m, Helsingin kuvataidelukio n. 500 m, Aleksis Kiven peruskoulu n. 700 m, Alppiharjun koulu n. 700 m, Alppilan lukio n. 1,3 km, Päiväkoti Tapio n. 290 m, Päiväkoti Taikavuori n. 350 m
Yhteydet Sörnäisten metroasema n. 700 m, Hakaniemen metroasema n. 750 m, Raitiovaunupysäkki n. 10 m, Bussipysäkki n. 100 m
Lähipalvelut
Julkinen liikenne
Koulut
Päiväkodit
Palvelut
Ulkoilu- ja liikuntapaikat

Myytävät asunnot

Jos Kallion Kaarlen myytävät asunnot kiinnostavat, ota yhteyttä myyjiimme:

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapti.fi

Jari Ahtiainen

Asuntomyyjä, LKV, YKV
Etelä-Suomi
0400 455 393

Minna Tuohimaa-Tiri

Asuntomyyjä
Etelä-Suomi
050 477 2121

Tomi Kosunen

Myyntipäällikkö, LKV
Asuntomyynti
Etelä-Suomi
040 668 6192

Ota yhteyttä

  • Tietosuojaseloste