Entisen Lassinkallion koulun tontille rakennettavista kerrostaloista viimeinen rakenteille

Uutinen / 21.6.2021

Lapti rakentaa keskeiselle paikalle Tuiraan viiden kerrostalon korttelia. Korttelin viimeisen kerrostalon Asunto Oy Tuiran Uurteen rakentaminen käynnistyy syksyllä. Kortteli rakentuu puretun, sisäilmaongelmista kärsineen Lassinkallion koulun tilalle. Viimeiseen 8-kerroksiseen kerrostaloyhtiöön tulee yhteensä 56 asuntoa. Tuiran Uurteen valmistuttua 2022 vuoden lopulla kortteliin on valmistunut yhteensä 288 asuntoa.

Oulussa on useita huonossa kunnossa olevia rakennuksia, jotka ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Sisäilmaongelmista kärsineen Lassinkallion koulun purkaminen ja tontin täydennysrakentaminen on hyvä esimerkki Oulun keskustan uudistumisesta ja tiivistymisestä. Tontille valmistuu kaikkiaan 288 uutta asuntoa. Tuiran korttelin uudisasuntojen vetovoimaa selittävät modernien asuntojen lisäksi erinomainen sijainti keskustan palveluiden vieressä sekä hyvät kulkuyhteydet keskustaan ja yliopistolle, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.

Täydennysrakentamisella uutta elinvoimaa vanhoille asuinalueille

VTT:n tutkimus osoittaa, että kasvukeskusten asuinalueiden tiivistämiseen ja eheyttämiseen tähtäävällä täydennysrakentamisella on suuri merkitys alueiden vetovoimaisuuden, asukasrakenteen ja asuntojen markkina-arvon parantamisessa. Parhaimmillaan täydennysrakentaminen parantaa alueen arvostusta ja ekologista kehitystä sekä lisää kiinteistöjen ja asuntojen arvoa.

Usein vanhojen asuinalueiden vetovoima paranee juuri täydennysrakentamisen myötä. Alueelle muuttaa uusia asukkaita, jotka tarvitsevat lähipalveluita. Myös alueen yleisilme kohenee uudisrakentamisen myötä. Keskustan läheisyydessä olevat purkukuntoiset kiinteistöt ja tontin osat ovat kiinnostavia ja asiakkaiden kannalta haluttuja, Lohi toteaa.

Asunto Oy Tuiran Uurre lyhyesti 

Kaarretie 14, 90500 Oulu
Kerrostalo, 8 kerrosta, 56 asuntoa
Asunnoissa 1-3 huonetta, 29,5-71,5 m2
Kaksioissa ja kolmioissa oma sauna
yksiöissä ranskalainen parveke tai lasitettu parveke, kaksioissa ja kolmioissa lasitetut parvekkeet
Arvioitu valmistuminen 12/2022

Tutustu Asunto Oy Tuiran Uurteen asuntoihin