Inspiraatiota ja ideoita Lapti-kodin kevääseen

Blogi / 7.4.2020

Tänä keväänä kotia sisustetaan yhä enemmän oman näköiseksi. Trendit ja ehdottomuus värien yhdistelemisessä eivät ole enää ohjenuorana valinnoille. Koteja sisustetaan luovasti ja tunteella, rajojakin rikkoen. Unohda harmaa ja valkoinen – toivota värit tervetulleiksi!

Värien paluusta koteihin on puhuttu jo jonkin aikaa, mutta viime aikoina myös sisustusvalinnoissaan arat suomalaiset ovat alkaneet sisustaa erilaisella väreillä. Olemme myös täällä Laptilla saaneet iloksemme huomata, että enenevässä määrin asiakkaat uskaltavat poiketa tutusta ja turvallisesta värimaailmasta. Kausi, jolloin kaikki pinnat kodeissa haluttiin valkoisiksi ja harmaiksi, alkaa pikkuhiljaa olla takana.

Sisustuksen väreissä näkyvät erityisesti maanläheiset, neutraalit ja lämpimät sävyt. Valkoinen korvataan nyt luonnonvalkealla ja ruskean tilalle valitaan neutraalimpi vaihtoehto. Hillitty vaaleanpunainen, persikka ja okran sävyt ovat nyt pinnalla. Klassinen sininen ja lempeä keltainen ovat myös erittäin ajankohtaisia. Sisustukselta halutaan pehmeyttä ja kodikkuutta. Rohkea värinkäyttäjä maalaa yhden tehosteseinän sijaan koko huoneen tehostevärillä.

Pinnoista puupinnat ja erilaiset paneelit ovat tämän vuoden juttu. Seiniä koristellaan erilaisilla listoilla ja mitä mielenkiintoisimmilla kuvioinneilla ja sävyillä. Puupinnoista vaalea puu on selkeästi nosteessa ja syrjäyttää tummaa puuta niin lattioissa kuin kalusteissakin. Keittiöissä musta on ollut jo jonkin aikaa valkoisen rinnalla ja näyttää edelleen pysyvän siinä. Yhä useampi valkoista keittiötä suunnitteleva päätyy kuitenkin lopulta johonkin muuhun sävyyn, jopa rohkeutta ja ylellisyyttä huokuvaan siniseen tai vihreään.

Tänä keväänä värien valinnoissa saa heittää hyvästit tiukoille väripaleteille ja antaa luovuuden loistaa – ole rohkea ja väritä kotisi juuri sinunlaiseksesi!

Carita Kankare
Asukaspalveluvastaava
Materiaalivalinnat ja muutostyöt
Rakennusliike Lapti Oy Lounais-Suomi

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa Lapti Kodit -uutiskirjeen, josta saat ajankohtaista tietoa asumisesta ja ideoita sisustamiseen kotona, pihalla tai parvekkeella. Välillä keräämme sinulle parhaat vinkit kauden juhliin tai vaikkapa viimeisimmät tiedot alueellesi suunnitteilla tai jo rakenteilla olevista Lapti-kodeista.

Tilaa Lapti Kodit -uutiskirjeemme, sen parissa viihdyt!

Tilaa Lapti Kodit -uutiskirje