Kuopion Portin B-vaihe valmistuu – matkustajien palveluja otetaan käyttöön

Uutinen / 29.1.2021

Kuopion asemanseudulle nousevan Kuopion Portin B-vaihe valmistuu 29.1.2021. Kuopion Porttiin valmistuu 17-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 5383 m2. Samalla avautuu käyttöön matkustajien palvelutiloja ja ratapihalle johtava uusi asematunneli. Tornitaloon valmistuu 1.2.2021 Asunto Oy Kuopion Aseman Väylä. Aseman Väylässä on 79 asuntoa, jotka sijaitsevat 4-17 kerroksissa.

Keskusaula, liiketilat ja ratapihalle johtava tunneli avautuvat

Kuopion Portin keskeiselle palvelualueelle liiketilojen ja ravintolapalveluiden yhteyteen muodostuu laaja aulatila, joka toimii myös matkustajien odotustilana. Aulatilat ovat koko laajuudessaan avoinna liikkeiden aukioloaikojen mukaisesti klo 6.30-19.30, jolloin kaikkien liiketilojen palvelut ovat matkustajien käytössä. Keskusaulasta avautuu ratapihalle johtava uusi asematunneli.

Lähempänä linja-autoja oleva keskusaulan osio ja asematunneli ovat avoinna seuraavasti:

Maanantai-perjantai klo 4.15-23.30
Lauantai klo 4.15-22.00
Sunnuntai klo 6.00-23.30

Yhteys pysäköintihalliin on avoinna 24/7.

Lapti on rautaisella ammattitaidolla toteuttanut laadukasta ja toimivaa hybridirakentamista erinomaiselle sijainnille. Yhteistyö on sujunut esimerkillisesti.  Tämän vaiheen valmistumisen myötä matkustajien olosuhteet ottavat aimo harppauksen eteenpäin, kertoo Kuopion kaupungin hankejohtaja Antti Niskanen.


Toimisto- ja liiketilojen kysyntä vilkasta

Kuopion Portin B-vaiheeseen valmistuu yhteensä 5.383 m2 vuokrattavia tiloja. Toimitiloista on vapaana ainoastaan yksi 32 m2:n liiketila.

Kuopion Portin toimitilojen kysyntä on ylittänyt odotuksemme. Erityisesti Kuopion Portin sijainti liikenteen solmukohdassa on saanut yrittäjiltä paljon kiitosta. Nyt valmistuvan B-vaiheen toimisto- ja liiketiloista on jäljellä vain yksi, keskusaulan yhteydessä oleva 32 m2:n liiketila. Myös rakenteilla olevan viimeisen eli C-vaiheen toimitiloja on kysytty vilkkaasti, kertoo Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Keväällä 2022 valmistuvassa Kuopion Portin viimeisessä eli C-vaiheessa on vielä toimistotiloja vuokrattavana ja liiketiloista on jäljellä katutasossa sijaitseva 27,5 m2:n liiketila, vinkkaa Pekkarinen.

 Asunnot valmistuvat 1.2.2021

17-kerroksiseen tornitaloon valmistuu Asunto Oy Kuopion Aseman Väylä. Kuopion Aseman Väylään valmistuu 79 asuntoa yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Asunnoista on vielä vapaana lähinnä kolmioita.
Asuntoyhtiön ylimmässä 17. kerroksessa asukkailla on käytössään upea maisematerassi, josta avautuu näkymä kaupungin ylle, Kallavedelle ja Puijolle.

Asuntojen kysyntä on pysynyt koko hankkeen ajan hyvänä ja asuntoja on myyty suunnitelmiemme mukaisesti. Asunnot ovat hyvin varusteltuja ja niissä on lämmöntalteenotolla ja viilennyksellä varustettu huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihtokone, joka huolehtii miellyttävästä lämpötilasta ympäri vuoden. Myös palveluiden läheisyys ja hyvä sijainti on lisänneet kiinnostusta, iloitsee Risto Pekkarinen.


Päiväkoti avaa ovensa 1.2.2021

Kuopion Portissa avautuu Nappulaportin päiväkoti, jossa on hoitopaikka noin 70 lapselle.


Kuopion Portissa kattava palvelutarjonta

R-kioskin ja Matkahuollon lisäksi Kuopion Portista löytyvät monipuoliset muut palvelut, kuten kahvila, lounas- ja pikaruokaravintolat, kukkakauppa, parturi ja pankki. Palvelutarjoamaa täydentää keväällä 2022 avautuva päivittäistavarakauppa.


Kuopion Portin viimeinen eli C-vaihe rakenteilla

Kuopion Portin viimeisessä vaiheessa rakennetaan 15-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 4462 m2. Tornitaloon valmistuu Asunto Oy Kuopion Aseman Kärki. Aseman Kärkeen tulee 90 asuntoa, jotka sijaitsevat 4-15 kerroksissa.Taloyhtiön ylimmässä kerroksessa on sauna ja terassi, jotka ovat asukkaiden käytössä. C-vaihe valmistuu keväällä 2022.


Hiilineutraali maalämpövoimala lämmittää koko aluetta

P-Matkakeskukseen sijoitettu ekologinen maalämpövoimala tuottaa kaikkiin Kuopion Portin alueen rakennuksiin hiilineutraalia lämmitysenergiaa. Pysäköintitalon katolle on sijoitettu yli 1000 m2:n suuruinen aurinkopaneelikenttä, josta saadaan energiaa niin pysäköintitalon kuin maalämpövoimalan käyttöön.

 

TIETOLAATIKKO

KUOPION PORTTI LUKUINA

Rakentaminen kesä 2018-kevät 2022
Rakennettavat neliöt yhteensä 46 813 kem2
Asuntoja 222 kpl
Asukkaita arviolta 450-500 henkilöä
Palveluasuntoja 35 kpl
Asukkaita 45-50 henkilöä
Työpaikka yli 550 henkilölle
Vuoropysäköintilaitos
Alueella yli 500 autopaikka
Lähes 1 000 polkupyöräpaikkaa

Kuopion Portille haetaan Leed Gold -sertifikaattia.