Kuopion Porttiin tulossa palveluasuntoja ja hoivapalveluita

Uutinen / 16.4.2018

Kuopion tulevaan maamerkkiin Kuopion Porttiin rakennetaan Attendon Mummola-konseptin mukainen hoivakoti, jossa on 31 tehostetun hoiva-asumisen paikan lisäksi seniorikoteja. Tehostetun hoivan puolella on jokaisella käytössään oma asuintila kylpyhuoneineen sekä asukkaiden yhteinen olohuone ja ruokailutila. Tämän lisäksi Kuopion Porttiin rakennetaan 35 seniorikotia, jotka ovat yksiöitä ja pariskunnille sopivia kaksioita. Ne sopivat kodiksi kevyempiä palveluja tarvitseville senioreille.

Kuopion Portti on esimerkki nykyisestä suuntauksesta, jossa eri tyyppisiä hoivapalveluja ja asumista yhdistetään samaan kiinteistöön tai pihapiiriin. Mummolan kaltaisten konseptien myötä ihminen voi periaatteessa asua vaikka ikänsä samassa pihapiirissä.

Olemme iloisia päästessämme sopimukseen uuden senioritalon rakentamisesta aivan huippupaikalle Kuopiossa. Tarjoamme sopivan kodin ja huolenpidon saman katon alla seniori-iän jokaisessa vaiheessa, eikä kunnon heikkeneminen edellytä enää muuttoa toisaalle, kertoo aluejohtaja Anne Flink Attendolta.

Attendon liittyminen mukaan hankkeeseen kuvastaa hyvin Kuopion Porttia. Se yhdistää eri ikäluokkia, tarjoaa yksilöllisiä asumispalveluita kaikenikäisille kuopiolaisille monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien solmukohdassa.

Kuopion Portista on tulossa Kuopion uusi maamerkki, johon on suunniteltu liiketilaa, toimistoja, asuntoja, sekä nyt varmistuneet palveluasunnot ikääntyneille. Olemme rakentaneet useita vastaavia asumisen ja palveluasumisen yhdistäviä kokonaisuuksia ja määrä nousee jatkuvasti. Tätä varten olemme erikseen kehittäneet tähän toimivan mallin, joka on saanut hyvän vastaanoton, iloitsee toimitusjohtaja Timo Pekkarinen Lapti Group Oy:stä.