LähiTapiolan kiinteistörahasto osti Laptin kehittämän ja rakentaman toimistotalon Oulussa

Uutinen / 4.12.2023

Nykyaikaisille ja energiatehokkaille toimistotiloille on edelleen tarvetta. LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky on ostanut 30.9.2023 valmistuneen toimistokiinteistön Oulun keskustan kupeesta, Limingantullin alueelta. Kiinteistö Oy Krouvintie 4:n myyjänä on Lapti Group Oy, jonka tytäryhtiö Rakennusliike Lapti Oy on vastannut hankkeen suunnittelusta, rakentamisesta ja tilojen vuokrauksesta.

Osoitteessa Krouvintie 4 sijaitseva uudiskohde on saavutettavuudeltaan erinomainen ja sen tilat ovat käyttäjien tarpeiden mukaan räätälöidyt ja pääsääntöisesti avotoimistotiloja. Rakennuksen pohjaratkaisu mahdollistaa myös tilojen muunneltavuuden tulevaisuudessa. Kiinteistön 4 400 neliötä ovat täyteen vuokratut ja päävuokralaisina toimivat Monetra Oulu Oy, Netox Oy ja Certego Oy.

“Kiinteistö Oy Krouvintie 4 on hyvä esimerkki kehittämästämme hankkeesta, jossa yhdistyvät meille tyypillisesti huippusijainti, käyttäjien ja omistajien tarpeet sekä ympäristövastuullisuus. Vuokralaiset ovat kiitelleet erityisesti joustavaa tilakonseptia sekä koko toimistotalon laatua viimeistelyä myöten. Ympäristövastuullisuus on alusta asti ollut myös tärkeää kaikille osapuolille. Kestävä toimistotalo pienentää vuokralaisten yhtiökohtaista hiilijalanjälkeä sekä soveltuu kestävään kiinteistösijoittamiseen”, kertoo Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.

“Vaikka toimistokiinteistöt koetaan haastavana kiinteistötyyppinä työnteon tapojen muuttumisen ja runsaan tilatarjonnan myötä, näemme moderneille ja energiatehokkaille toimistotiloille edelleen tarvetta. Tämän päivän toimistot ovat työnteon lisäksi kohtaamispaikkoja, jotka vahvistavat yritysten yhteisöllisyyttä ja tukevat innovointia sekä henkilöstön hyvinvointia”, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Ville Hänninen.

Kiinteistö Oy Krouvintie 4 täyttää LähiTapiola kestävän kiinteistösijoittamisen kriteerit kirkkaasti. Energiatehokkaan rakennuksen energialuokka on A, sen pääasiallisen lämmitysmuotona on maalämpö, sekä osa sähköntarpeesta tuotetaan aurinkopaneeleilla. Rakennukselle haetaan rakennusvaiheen LEED-sertifiointi, jonka saavutettava taso tulee olemaan LEED Gold. 

Kaikki ostamamme kiinteistöt käyvät läpi kestävän kiinteistösijoittamisen periaatteidemme mukaisen tarkastelun. Käymme siinä läpi esimerkiksi rakennukseen kohdistuvia ilmastoriskejä, muuntojoustavuutta ja energiatehokkuutta. Tarkastelun kautta haluamme tehdä vastuullisia valintoja kustannuksia ja riskejä minimoiden. Krouvintie 4:n perusasiat ovat vastuullisuuden näkökulmasta mallillaan, jonka myös saavutettavan LEED-sertifioinnin taso vahvistaa omalta osaltaan, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon vastuullisuuspäällikkö Katariina Aarnio kertoo.

Kiinteistö sijaitsee noin 2,5 kilometriä Oulun keskustan eteläpuolella hyvien liikenneyhteyksien päässä. Kiinteistöön pääsee niin autolla, bussilla kuin kevyellä liikenteellä ja pysäköintipaikkoja kiinteistön käyttäjien määrään nähden on runsaasti. Lapti on suunnitellut ja rakentanut myös vieressä sijaitsevan, vuonna 2019 valmistuneen Kiinteistö Oy Oulun Voudintie 3:n, jossa heidän pääkonttorinsa sijaitsee.

“Paikallisena yhtiönä olemme erityisen iloisia juuri Ouluun sijoittuvasta kiinteistösijoituksesta. Kiinnostus uusia toimistotiloja kohtaan kertoo vireästä liike-elämästä ja Oulun elinvoimasta, jota osaltamme haluamme olla tukemassa”, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.