Lapti edelläkävijänä rakentaa asuntokohteidensa kaikkiin autopaikkoihin sähköauton latausmahdollisuuden

Uutinen / 7.6.2023

Lapti edelläkävijänä rakentaa jatkossa kaikkiin uusien omaperusteisten asuntokohteidensa autopaikkoihin valmiiksi sähköauton latausmahdollisuuden. Ratkaisulla varaudutaan joustavalla tavalla sähköautoilun yleistymiseen ja vastataan asunnonostajien tarpeisiin.

Sähkö- ja hybridiautot yleistyvät ripeästi: Kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä vuonna 2022 vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus oli jo 38 prosenttia. Erityisesti täyssähköautojen suosio on kasvanut kohisten, ja vuonna 2022 täyssähköisiä henkilöautoja ensirekisteröitiin 43 prosenttia edellisvuotta enemmän. Yhtenä hidasteena sähkö- ja hybridiautojen yleistymiselle on latausmahdollisuuden puute taloyhtiöissä.

Sähkö- ja hybridiautojen yleistyminen on näkynyt myös asunnonostajien toiveissa ja Laptin asuntokohteiden suunnittelupöydillä siten, että jatkossa kaikkiin omaperusteisten asuntokohteiden autopaikkoihin tulee valmiina sähköauton latausmahdollisuus. Kaikki myytävät autopaikat varustetaan eTolpalla, joka on uuden sukupolven etäohjattava lämmitystolppa ja hidaslatausasema.

”Suunnittelemme aina Lapti-kodit vastaamaan asunnonostajien arjen tarpeita. Mahdollistamalla sähköauton latauksen kaikilla autopaikoilla vastaamme joustavalla tavalla sähkö- ja hybridiautojen yleistymiseen. Lapti-kodissa asuja voi vapaasti myöhemminkin vaihtaa sähkö- tai hybridiautoon, kun latausmahdollisuus on jo jokaisella autopaikalla valmiina. Haluamme edesauttaa asukkaiden valinnanvapautta ja ekologista liikkumista”, kertoo Laptin myynti- ja markkinointijohtaja Jorma Koskelo.

Mikä eTolppa käytännössä on?

  • eTolppa mahdollistaa kaikilla autopaikoilla lämmittämisen lisäksi sähkö- ja hybridiauton lataamisen hitaalla lataustavalla 3,0 kW-teholla matkalaturilla suko-pistokkeesta.
  • Mille tahansa autopaikalle on mahdollista hankkia lisätyönä myös Type 2 -pistokkeella varustettu normaalitehoinen 11kW-latauslaite joko rakentamisvaiheessa Laptilta tai myöhemmin taloyhtiön kautta.
  • eTolppa toimii kätevästi etäohjauksella eParking-mobiilisovelluksen kautta. Autopaikan käyttäjä maksaa ajoneuvonsa lataukseen ja lämmitykseen liittyvät kulut, eikä auton lataus siten nosta muiden vastikkeita.