Lapti käynnistää Kuopion uuden maamerkin Kuopion Portin B-vaiheen

Uutinen / 21.2.2019

Lapti on tehnyt aloituspäätöksen Kuopion asemanseudulle nousevan Kuopion Portin B-vaiheen rakentamisesta. Kuopion Portin B-vaiheessa rakennetaan 17-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 5 350 m2. Tornitaloon valmistuu Asunto Oy Kuopion Aseman Väylä. Aseman Väylään tulee 79 asuntoa, jotka sijaitsevat 4-17 kerroksissa. Kuopion Portin B-vaihe valmistuu tammikuun loppuun 2021 mennessä.

 

Liike- ja toimitilojen vuokrausaste jo yli 50 prosenttia

Kuopion rautatieaseman ja matkakeskuksen väliin vaiheittain vuosina 2020-2023 valmistuva Kuopion Portti on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus. Kuopion Portin A-vaiheen toimitilat ovat kaikki vuokrattuja. B-vaiheen vuokrausaste on ylittänyt 50 prosenttia.

Olemme tyytyväisiä Kuopion Portin hankkeen etenemiseen. Liike- ja toimistotiloja on varattu vilkkaasti. Myös asuntomyynti on edennyt odotustemme mukaisesti. Kuopion Portista on tulossa merkittävä työnteon ja urbaanin asumisen keskus Kuopiossa julkisen liikenteen solmukohdassa Kuopion torin läheisyydessä.”,kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n toimitusjohtaja Raimo Pesola.

 

Rakentaminen käynnistyy viikolla 9

Kuopion Portin B-vaiheen rakennustyöt käynnistyvät maanrakennus-, paalutus- ja maalämpöporaustöillä. Rakennuksien lämmitys- ja jäähdytys toteutetaan maalämpöä hyödyntäen.

Tavoitteenamme on saada Kuopion Portille LEED Gold -ympäristösertifiointi. Tämä edellyttää rakennusten energiatehokkuuden huomioonottamisen lisäksi hankkeen keskeistä sijaintia, hyviä julkisten liikenteen kulkuyhteyksiä sekä kevyenliikenteen tarpeiden huomioimista. Kuopion Portin hankkeelle tuleekin lähes 1 000 polkupyöräpaikkaa, jotka ovat osin katettuja.”, iloitsee Pesola.