Lapti rakentaa geoenergialla lämmitettävän ja viilennettävän kansainvälisen tason padelkeskuksen Turkuun

Uutinen / 17.3.2022
Lapti rakentaa kansainvälisen tason padelkeskuksen Turkuun.

Rakennusliike Lapti Oy suunnittelee ja rakentaa kansainvälisen tason padelkeskuksen turkulaiselle Jeopop Oy:lle. Hankkeen operaattorina toimii Åbo Padel Oy. Padelkeskus rakentuu Turun Vähäheikkilään, uuden Pihlajaniemen asuinalueen kupeeseen erinomaisten liikenneyhteyksien äärelle. Keskuksen bruttoala on noin 6500 neliömetriä ja rakennuksesta tulee osittain kolmikerroksinen. Tuleva padelkeskus lämmitetään ja viilennetään maasta saatavalla geoenergialla hiilineutraali Turku 2029 -ilmastolinjausten mukaisesti.

Liikuntakeskukseen tulee 13 kenttää, noin 1000 neliön kokoinen kuntosali, golfsimulaattori ja neljä saunaa. Lisäksi keskukseen tulee VIP-tasoisia koulutus- ja neuvottelutiloja sekä ravintola- ja myymäläpalveluita. Pääkentillä pelattavia otteluita voi seurata katsomosta, johon mahtuu noin 250 henkilöä. Tontille tulee runsaasti pysäköintipaikkoja, joista osa on varustettu sähköautojen latausasemilla.

Padelkeskuksen energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Keskuksen lämmityksessä ja viilennyksessä hyödynnetään ympäristöystävällistä maalämpöä. Pelikenttien lämmityksestä ja viilennyksestä huolehtii vesikiertoiset kattosäteilijät, jotka takaavat tasaiset peliolosuhteet. Valaistuksessa käytetään energiaa säästäviä LED-valaisimia ja vedenjakelussa vettä säästäviä kalusteita.

Olemme tyytyväisiä päästessämme suunnittelemaan ja rakentamaan kansainvälisen tason padelkeskusta Turkuun. Energiaoptimoinnin avulla rakennuksen lämpöhäviöt minimoidaan ja koko energiatalous vastaa uusimpia ilmastotavoitteita Turku 2029 -linjausten mukaisesti. Rakennuksen energialuokka on A ja käytön aikana se on myös hiilidioksidipäästöiltään hiilineutraali. Energiatalouteen tehtävät investoinnit maksavat itsensä takaisin nopeasti käytön aikana.” kertoo aluejohtaja Kari Mäkelä.

Vähäheikkilän padelkeskuksen suunnittelutyö on käynnissä ja työt työmaalla käynnistyvät keväällä 2022. Uusi padelkeskus valmistuu toukokuussa 2023.