Lapti rakentaa hirsirakenteisen päiväkodin Ylitornion kunnalle

Uutinen / 16.10.2020

Lapti rakentaa hirsirakenteisen päiväkodin Ylitornion kunnalle terveyskeskuksen ja koulukeskuksen väliselle alueelle. Päiväkotiin tulee hoitopaikka yhteensä 84 lapselle. Yksi ryhmä tarjoaa myös vuoropäivähoitoa 10 lapselle. Lapti vastaa rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Päiväkodin rakennustyöt ovat käynnissä ja se valmistuu syksyllä 2021.

Päiväkodin suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota hyvään sisäilmaan. Hirsirakenteisen päiväkodin sisustuksessa käytetään vähäpäästöisiä materiaaleja ja kalusteita.

Uusi päiväkoti tulee tarjoamaan päiväkodin henkilökunnalle ja lapsille tarpeen mukaiset ja sisäilmaltaan terveelliset tilat, jotka mahdollistavat päiväkotitoiminnalle sujuvan arjen. Uuden päiväkodin rakentamisessa on huomioitu ympäristöystävällisyys. Rakennusmateriaaliksi on valittu ekologinen hirsi, kertovat Ylitornion kunnan sivistysjohtaja Hanna Lintupuro ja varhaiskasvatusjohtaja Päivi Yliniva.

On hienoa päästä toteuttamaan uuden päiväkodin rakentaminen yhteistyössä Ylitornion kunnan kanssa. Rakenteilla oleva päiväkoti tulee tarjoamaan lapsille virikkeelliset ja huolella rakennetut tilat, joissa tilaaja on halunnut panostaa viihtyisiin ja terveellisiin olosuhteisiin, iloitsee Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi Rakennusliike Lapti Oy:stä.