Lapti rakentaa palveluasuntoja Vantaan Nikinmäkeen

Uutinen / 8.1.2021

Rakennusliike Lapti ja FinCap Kiinteistökehitys Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen palvelutalon rakentamisesta Vantaa Nikinmäkeen. Harrikuja 8:aan rakennettavasta palvelutalosta tulee kaksikerroksinen ja siihen tulee 68 palveluasuntoa. Lämmitysmuotona on ekologinen maalämpö. Työt ovat käynnissä ja palvelutalo valmistuu 2021 loppuun mennessä. Palveluita tarjoaa hoivapalveluyritys Esperi Care Oy.

Tulevien asukkaiden viihtyvyyteen panostetaan mm. säilyttämällä osa tontista luonnontilaisena sekä sijoittamalla ulkoilualueelle huvimaja ja kesäkeittiö. Tontille sijoitetaan myös erityisesti ikäihmisille tarkoitettu kuntoilualue välineineen.

Kohde on pitkän kehitystyön tulos, jossa FinCap yhdessä Esperin kanssa, on suunnitellut ja kaavoittanut tontin juuri Esperin tarpeiden mukaisesti. Olemme iloisia, että työt ovat vihdoin hyvässä vauhdissa ja alueelle saadaan uusia palveluja vuoden 2022 alusta alkaen, kertoo aluejohtaja Juha Kivimäki FinCap Kiinteistökehitys Oy:stä.

Harrikujalle Vantaalle nouseva palvelutalo tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa sekä turvallista ja modernia asumista ikäihmisille. Vakituisen asumisen ohella kodissa voi asua myös lyhytaikaisesti esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen, omaishoitajan loman tai vaikkapa putkiremontin ajan. Kohde täydentää hyvin Esperin palvelutarjontaa Vantaan alueella, kertoo kiinteistökehityspäällikkö Jari Pynnönen Esperi Care Oy:stä.

Palvelutalon suunnittelussa olemme hyödyntäneet pitkäaikaista ja laajaa kokemustamme hoiva- ja palvelutilojen rakentamisessa. Tämä näkyy viihtyisinä tiloina ja sujuvana arkena palvelutalossa työskentelevälle hoitohenkilökunnalle ja asukkaille. Palvelutalon työmaalla työt käynnistyivät lokakuussa maansiirtotöillä ja tällä hetkellä käynnissä on rungon pystytys, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:stä Etelä-Suomen aluejohtaja Sami Alanen.