Lapti rakentaa Vuolle Setlementille uuden toimitalon Ouluun

Uutinen / 16.10.2020

Lapti ja Vuolle Setlementti ry ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden toimitalon rakentamisesta Heinäpäähän Ouluun. Vuolle-talon kerrosala on yhteensä 3063 m2. Lapti vastaa Vuolle-talon suunnittelusta ja rakentamisesta. Vuolle-talon rakennustyöt ovat käynnistyneet maansiirtotöillä ja talo valmistuu marraskuussa 2021.

Vuolle-taloon tulee Vuolteen opistotoiminnan sekä kansalais- ja yhteisötyön käyttöön monipuolisia kokous-, opetus-, harraste- ja yhteisöllisiä tiloja sekä alueen ihmisiä palveleva toiminnallinen viheralue.

Odotamme innolla uuden toimitalon valmistumista. On hienoa olla luomassa pysyvää ja monia eri käyttäjäryhmiä palvelevaa yhteisöllistä toimintaa huippupaikalle lähelle keskustaa. Tulevalle toiminnalliselle viheralueelle on jo suunniteltu monenlaista käyttöä, joka palvelee niin omia asiakkaitamme kuin alueen asukkaitakin. Alueelle tulee myös erilaisia liikuntalaitteita ja nurmialueella voimme järjestää kesäisin vaikkapa erilaisia liikuntatunteja tarpeen mukaan, iloitsee toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen Vuolle Setlementti ry:stä.

Kaksikerroksiseen Vuolle-taloon tulee tilat noin 240 henkilölle. Uuteen rakennukseen siirtyvät Vuolteen opistotoiminta, erilaisia kansalais- ja yhteisötyön muotoja sekä konsernin hallinnon työpisteet. Tiloihin tulee muun muassa ryhmäliikuntaa varten liikuntasali ja erillinen tanssisali, erilaisia musiikki- ja bänditiloja, ruokasali sekä alueen ihmisille suunnattuja, yhteisöllistä olohuonetoimintaa tukevia tiloja. Toiminta uusissa tiloissa alkaa vuoden 2022 alusta.

On hienoa päästä toteuttamaan Vuolle-talon uudet tilat yhteistyössä Vuolle Setlementti ry:n kanssa. Rakenteilla oleva toimitalo tulee tarjoamaan modernit, huolella rakennetut tilat Vuolteen monipuoliseen käyttöön, kertoo Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi Rakennusliike Lapti Oy:stä.