Normien purku vauhdittamaan täydennys-rakennushankkeita

Uutinen / 20.2.2018

Täydennysrakennushankkeet vaativat tällä hetkellä taloyhtiön osakkailta täysin yksimielisen päätöksen. Kannatamme vireillä olevaa hanketta asunto-osakeyhtiölain muuttamiseta tältä osin.

Suomen nykyisestä asuntokannasta merkittävä osa on rakennettu vuosien 1960-1980 välisenä aikana. Nämä talot ovat jo tulleet tai tuleva lähivuosien aikana peruskorjausikään. Yksistään pääkaupunkiseudulla on yli 135 000 vapaarahoitteista peruskorjausikäistä kerrostaloasuntoa. Kaupungit ovat heränneet miettimään vanhojen asuinalueiden täydentävää rakentamista tavoitteena uudistaa ja monipuolistaa alueen olemassa olevaa asuntotarjontaa. Uusien asukkaiden myötä alueen elinvoimaisuus säilyy ja palvelut pysyvät vanhoillakin asuinalueilla.

Harva yhtö varautuu peruskorjauksiin etukäteen säästämällä. Vanhoilla asuinalueilla taloyhtiöiden tontit ovat suuria ja niissä on usein hyödyntämätöntä tonttialaa. Tontin kehittäminen lisärakentamiseen tarjoaa taloyhtiöille mahdollisuuden rahoittaa merkittävän osuuden tulevista korjauskustannuksista. Tonttien ja kiinteistöjen kehittämiseen Lapti on tuonut markkinoille Tontista tuottoa -palvelun, joka käynnistyy aina taloyhtiöille veloituksettomalla tontin tuottomahdollisuuksien arvioinnilla.

Lue lisää Laptin palveluista taloyhtiöille