Osuuskauppa Keskimaa on valinnut Laptin toteuttamaan Himokselle 121 lomahuoneiston kokonaisuuden

Uutinen / 5.2.2024
Lapti rakentaa Himokselle 121 lomahuoneistoa

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakennuttaa Himoksen Länsirinteiden juurelle 121 lomahuoneiston kokonaisuuden ravintoloineen. Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy. Himoksen lomahuoneistojen rakentaminen alkaa toukokuussa 2024, ja valmista tulee loppusyksystä 2025.

Himokselle toteutetaan yhteensä 121 huoneistoa, jotka sijaitsevat kolmessa eri kiinteistössä Länsirinteiden juurella. Huoneistot ovat korkealaatuisia ja niissä on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola, josta on näkymät rinteisiin.

Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Lapti Oy. Hankkeen urakkamuoto on jaettu urakka, jossa pääurakoitsija vastaa rakennusteknisistä töistä ja alistaa sivu-urakoina putki-, ilmanvaihto-, sähkö- ja rakennusautomaatiotyöt.

”Hankkeen käynnistämispäätöksen jälkeen pääsimme todenteolla aloittamaan urakoitsijaneuvottelut. Tarjouksia kohteeseen liittyen saatiin runsaasti, ja neuvottelujen ja tarkennettujen tarjousten jälkeen päädyimme valitsemaan hankkeelle pääurakoitsijaksi Rakennusliike Laptin. On hieno asia, että hanke lähtee nyt konkreettisesti liikkeelle yhteistyössä Laptin kanssa. Hankkeella on merkittävä työllistämisvaikutus Keski-Suomessa”, toteaa Osuuskauppa Keskimaan talousjohtaja Niko Toivanen.

”Tämä on iso ja tärkeä rakennushanke meille. Mahtavaa päästä toteuttamaan Keskimaalle hanketta, jolla on merkittävä vetovoimalisä Himokselle ja on tärkeä myös koko Keski-Suomen matkailulle. Hankkeella on myös erittäin merkittävä työllistävä vaikutus, joka on etenkin vallitsevassa rakennusalan matalasuhdanteessa upea asia. Hankkeen työllistävä vaikutus on kokonaisuudessaan jopa 200 henkilötyövuotta”, kertoo Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino

Himos-kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy ja huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa. LVIS-urakoitsijaksi hankkeeseen on valittu Caverion Suomi Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi Honeywell Oy. Hankkeeseen liittyy myös erillisiä urakoita ja liiketoimintaan liittyviä hankintoja.

Lapti rakentaa Osuuskauppa Keskimaalle lomahuoneistoja