Pohjola Sairaala saa kiitosta Oulussa >>

Kiinteistökehitys, Palvelutilat, Urakointi / 5.9.2019

Oulussa toukokuussa 2017 avattu Pohjola Sairaala rakennettiin ennätysvauhdilla. Lapti rakensi hankkeen projektinjohtourakkana ja yhteistyö tilaajan kanssa sujui hyvin mahdollistaen nopean aikataulun ja erittäin laadukkaan lopputuloksen.

Yksikönpäällikkö Soila Pajula-Mattila Pohjola Sairaalasta kertoo, että niin asiakkaat kuin henkilökuntakin ovat olleet tiloihin todella tyytyväisiä. Talon sisältämässä uudessa teknologiassa on alkuun ollut opettelemista, mutta muutamissa viikoissa sen kanssa on päästy sinuiksi ja hyödyntämään rakennuksen sisältämää automatiikkaa ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Asiakkaan käyttökokemuksen huomioiminen on Pajula-Mattilan mielestä onnistunut hyvin.

– Talo on esteetön ja avara, minkä asiakkaatkin ovat huomioineet. Asiakkaat pitävät siitä, että hyvän ja ammattitaitoisen palvelun lisäksi tiloista huokuu laadukas tunnelma, kaikesta aistii laadun. Ehkäpä kokonaisuutta voisi sanoa jopa sopivasti ylelliseksi, Pajula-Mattila naurahtaa.

Myös hyvät pysäköintipaikat ja helposti tavoitettava, moottoritien varrella oleva sijainti ovat tärkeitä, kun asiakkaat tulevat koko Pohjois-Suomen alueelta.

– Yksi asia, mikä meidät yllätti, oli talon hiljaisuus. Vaikka moottoritie on ihan vieressä, ei sisälle kuulu autojen ääniä ja ikkunoistakin näkyy mäntymetsää. Hiljaiset tilat ovat tärkeät myös työskentelymukavuuden ja asiakaskokemuksen vuoksi, sillä meteli voi aiheuttaa levotonta tunnelmaa.

Tärkeä seikka on myös talon napakkuus. Kaiken tarvittavan voi saada yhdellä kerralla ilman, että taloon tarvitsee eksyä.

– Talo on turvallinen myös huonomuistisille asiakkaille. Henkilökunta on sijoitettu siten, että olemme koko ajan tietoisia asiakkaidemme hoidon kulusta.