Suunnittelemme ja rakennamme laatua todennetusti – laatusertifikaattimme auditoinnissa ei poikkeamia

Uutinen / 25.10.2023

Rakennamme huolella on lupauksemme asiakkaillemme rakentamisen korkeasta laadusta sekä vastuuntuntoisesta ja palveluhenkisestä toimintakulttuuristamme​. Käytännössä huolella rakentamisen mahdollistajana on lupauksemme ja asenteemme lisäksi RALA-laatusertifioitu toimintajärjestelmämme.

Laptilla on Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-pätevyys ja toimintajärjestelmällämme RALA-laatusertifikaatti, jotka osoittavat puolueettomasti, että toimimme vastuullisesti ja luotettavasti, olemme taloudellisesti tasapainoisia ja osaamisemme ja resurssimme on hyväksi todettu.

RALA auditoi vuosittain toimintajärjestelmämme. Joka vuosi auditoidaan aina eri aluetoimipiste, jotta varmistutaan, että kaikilla alueillamme toimitaan yhtä laadukkaasti. Vuoden 2023 auditoinnissa arvioitiin Laptin yritystason johtaminen, Keski-Suomen aluetoimisto sekä työmaita Jyväskylässä, Espoossa ja Vantaalla. Yhtään poikkeamaa auditoinnissa ei ilmennyt, eli toiminta oli käytännössäkin juuri sellaista kuin sen on suunniteltu olevan.

Auditoinnissa nousi selkeästi esiin monet vahvuutemme

  • Laptilla on selkeä strategia, jonka tekoon jokaiselle laptilaiselle on annettu mahdollisuus osallistua. Vastuullisuus erottuu strategiassa selkeästi.
  • Lapti selvittää säännöllisesti asiakkaiden ja muiden keskeisten sidosryhmiensä tarpeita ja tyytyväisyyttä. Asiakastyytyväisyys on tavoitteen mukaisesti hyvällä tasolla.
  • Työturvallisuushavaintojen määrää on saatu kasvatettua selvästi ja työturvallisuus on kehittynyt positiivisesti. Erityisenä havaintona voidaan nostaa työmaiden siisteys ja järjestys, joilla on selkeästi vaikutusta työturvallisuuteen.
  • Työmaatoiminnoista heijastuu edelleen kehitysmyönteinen ja omaa työtä arvostava toimintakulttuuri. Henkilökunta on osaavaa, motivoitunutta ja ammattitaitoista.

Toimintajärjestelmämme tuottaa laatua

Toimintajärjestelmämme on ennen kaikkea johtamisjärjestelmä, joka auttaa toimimaan laadukkaasti kaikilla mahdollisilla osa-alueilla: oli kyse sitten asiakkaan kohtaamisesta tai rakentamisen teknisestä laadusta. Toimintajärjestelmämme koostuu toimintatavoistamme, menetelmäohjeista ja prosessikuvauksista, joilla pyrimme laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen lopputulokseen. Toimintajärjestelmää myös seurataan, mitataan ja kehitetään systemaattisesti eri tavoin.

”Vakioidut toimintatavat takaavat, että toimimme kaikilla rakentamisen osa-alueilla systemaattisesti, turha säätäminen jää pois ja saavutamme laadukkaan ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Toiminnan laatu on tärkeää meille itsellemme, mutta siitä hyötyy tietenkin myös asiakkaamme”, kertoo Laptin laatu- ja ympäristöpäällikkö Mika Vainionpää.

Sisäinen auditointi tukena

Toteutamme vuosittain työmaillamme myös sisäisiä auditointeja, joiden tarkoituksena on omavalvonnan avulla varmistaa, että eri osastoidemme ja työmaidemme toiminta on toimintajärjestelmämme ja toimintaprosessiemme mukaista.