Tulevan huoneistohotelli Break Sokos Hotel Himoksen peruskivi muurattiin

Uutinen / 18.6.2024
Himoksella muurattiin peruskivi
Kuvassa muurausvalmiudessa vasemmalta oikealle: toimialajohtaja Pasi Kunelius, Osuuskauppa Keskimaa, kaupunginjohtaja Hanna Helaste, Jämsän kaupunki, omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen, Himos Yhtiöt ja toimitusjohtaja Antti Määttä, Osuuskauppa Keskimaa. Lieriötä peruskiveen asettaa aluejohtaja Samuli Heino Laptilta.

Himokselle nousevan huoneistohotellin työmaalla muurattiin peruskivi maanantaina 17.6.2024. Himoksen Länsirinteiden juurelle rakennetaan kolmen kiinteistön kokonaisuus, joihin tulee yhteensä 121 huoneistoa sekä ravintola terasseineen. Peruskiven muuraustilaisuudessa päästiin muurauksen lisäksi julkistamaan hotellihankkeen virallinen nimi: Break Sokos Hotel Himos. Marraskuuhun 2025 mennessä valmistuva huoneistohotelli avataan Suomen luotetuimman hotelliketjun, Sokos Hotels -brändin alle.

Osuuskauppa Keskimaalle toteutettavan kolmen kiinteistön kokonaisuuden rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2024. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy.

− Olemme iloisia, että huoneistohotellikokonaisuuden rakentaminen Himoksella on lähtenyt suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa käyntiin. Tämä projekti on meille vuosien suunnittelun tulos ja nyt pääsemme todistamaan konkreettista edistymistä, kun rakennustyömaan perustukset alkavat hahmottumaan. Tämä on meille historiallinen hetki ja lisämausteen tähän hetkeen tuo tieto siitä, että rakentamamme huoneistohotellikokonaisuus tulee olemaan osa Sokos Hotels -hotelliketjua, paljastaa Osuuskauppa Keskimaa toimitusjohtaja Antti Määttä.

Muuraustilaisuuteen paikalle oli kutsuttu hankkeen keskeisiä toimijoita ja yhteistyökumppaneita rakentamisen alkutaipaleelta. Tilaisuudessa perustuksiin piilotettiin aikakapseli, jonka avulla tallennetaan seuraaville sukupolville tietoa tämänhetkisestä yhteiskunnasta ja itse rakennuksesta. Puoli metriä pitkään ja 12 senttimetriä leveään lieriöön kätkettiin muun muassa päivän sanomalehdet, S-Etukortti, Himoksen hissiliput, tämänhetkistä valuuttaa kolikoiden muodossa sekä tietoa rakennushankkeesta.

Huoneistohotellin rakentaminen on sujunut aikataulussa. Työmaalla rakennuksen paalutustyö on valmistunut ja käynnissä ovat maanrakennus- ja perustustyöt. Rakennusvaiheen työllistävä vaikutus on kokonaisuudessaan noin 200 henkilötyövuotta.

− Rakentaminen on lähtenyt työmaalla suunnitelman mukaisesti liikkeelle. Kuiva kevät on edesauttanut rakennuspaikan kuivumista ja pohjanvahvistustyötä. Myös yhteistyö hankkeen osapuolien kanssa on ollut sujuvaa, toteaa Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino.

Peruskiven muuraustilaisuudessa päästiin muurauksen lisäksi julkistamaan hotellihankkeen virallinen nimi: Break Sokos Hotel Himos.

Huoneistohotellin nimeksi Break Sokos Hotel Himos

Huoneistohotellin suunnittelun lähtökohtana Osuuskauppa Keskimaalla on ollut rakentaa majoituskokonaisuutta Himoksella majoittuvien asiakkaiden tarpeet huomioiden. Rinteet, ensilumenlatu, golfkenttä, pyöräilyreitit ja kesätapahtumat ovat hotellin vieressä kävellen saavutettavissa. Viihtyisät huoneistot on suunniteltu niin, että kussakin huoneessa on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna. Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola, josta on upeat näkymät rinteisiin.

Uudet rakennukset tulevat lämpiämään täysin maalämmöllä noin 40 maalämpökaivon voimin.

Huoneistohotellin rakentamisen toteuttajat ja työllistävä vaikutus

Työmaalla on juuri aloitettu perustustyöt. Tulevilla kesäviikoilla työmaalla tehdään lisäksi väestönsuojia, maalämpökaivojen poraukset, piha-alueen kaivo- ja putkitöitä sekä piha-alueen ja parkkipaikan pohjatöitä. Varsinainen rakennuksen runko- ja seinäelementtien asennustyö aloitetaan elokuussa ja hotellihanke on harjakorkeudessa tammi-helmikuussa 2025.

Himos-kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy, LVIS-suunnittelusta Granlund Oy ja rakennesuunnittelusta Sitowise Oy. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. LVIS-urakoitsijana on Caverion Suomi Oy ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi on valittu Honeywell Oy. Kohteen rakennusteknisestä valvonnasta vastaa Ramboll Finland Oy.

Huoneistojen ja ravintolan alustavat sisustussuunnitelmat ovat sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy:n käsialaa. Osuuskauppa Keskimaan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 32 miljoonaa euroa sisältäen kiinteistön ja kalusteet. Hankkeen rakennusaikainen arvioitu työllistävä vaikutus on 200 henkilötyövuotta.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy.
Kuvassa vasemmalta oikealle: Aluejohtaja Samuli Heino, Lapti, toimialajohtaja Pasi Kunelius, Osuuskauppa Keskimaa, kaupunginjohtaja Hanna Helaste, Jämsän kaupunki, toimitusjohtaja Antti Määttä, Osuuskauppa Keskimaa, omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen, Himos Yhtiöt sekä omistajayrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Juhani Ojala, Himos-yhtiöt.