30 paikkainen kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Diakonissalaitokselle Helsinkiin

Uutinen / 28.5.2021

Lapti rakentaa 30 paikkaisen kehitysvammaisten asumispalveluyksikön Diakonissalaitokselle Helsingin Malminkartanoon, Havainnekuva: Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettunen

Helsingin Diakonissalaitos sr ja Lapti ovat allekirjoittaneet sopimuksen kehitysvammaisten asumispalveluyksikön rakentamisesta Helsingin Malminkartanoon. Asumispalveluyksiköstä tulee kaksikerroksinen, ja siihen tulee kuusi asuntoryhmää. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, ja jokaisella ryhmällä oma yhteinen olohuone yhdessäoloa varten. Rakennustyöt käynnistyivät heti ja rakennus valmistuu keväällä 2022. Rinnekoti Tuulikannel toteutetaan KVR-urakkana, jossa Lapti vastaa hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta.

Rinnekoti Tuulikanteleeseen tulee jokaiselle asukkaalle oma asunto, jonka he voivat sisustaa oman näköisekseen. Asunnot ovat 22 m2:n yksiöitä, joissa on oma keitto-, sekä suihku- ja wc-tila. Ryhmien yhteiskäytössä on kerroskohtainen keittiö ja kodinhoitohuone. Saunatilat sijaitsevat viereisessä Rinnekodissa, johon johtaa yhdyskäytävä.

Tuulikanteleeseen rakennetaan myös aistihuone, joka tarjoaa asukkaille viriketoimintaa aistien herättelyyn ja rentoutumiseen. Piha-alueesta tulee puistomainen oleskelutila kaikkien asukkaiden käyttöön.

Rinnekoti Tuulikanteleeseen rakennetaan 30 esteetöntä kotia aikuisille kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea asumiseen ja arjen sujumiseen. Kodin ja palveluiden suunnittelussa on huomioitu asukkaiden monet tuen tarpeet, kertoo rakennuttajapäällikkö Janne Koponen Diakonissalaitokselta.

 

Tuulikanteleen asumisyksikön suunnittelussa olemme hyödyntäneet pitkäaikaista ja laajaa kokemustamme asumispalvelutilojen rakentamisessa. Tämä näkyy turvallisina ja viihtyisinä tiloina sekä sujuvana arkena palvelutalossa työskentelevälle henkilökunnalle ja asukkaille, sanoo palvelu- ja toimitilarakentamisen liiketoimintajohtaja Arttu Korhonen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

 

Olemme tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan Rinnekoti Tuulikanteleen rakentamisen yhteistyössä Diakonissalaitoksen kanssa. Työt tontilla käynnistyvät maanrakennustöillä huhtikuun 2021 aikana. Kohde luovutetaan asiakkaalle keväällä 2022, kertoo Etelä-Suomen aluejohtaja Sami Alanen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Lapti on Suomen johtava palvelutilarakentaja. Rakennamme tiloja avaimet käteen joko vuokralle tai omaksi. Lue lisää palvelutilarakentamisestamme.