Aikaa kestäviä ja silmää miellyttäviä sisustusratkaisuja

Uutinen / 31.12.2017

Uuden asunnon sisustusmateriaalien valitseminen on ihanaa ja jännittävää mutta monesti myös hieman stressaavaa, sillä niiden pitäisi miellyttää silmää useita vuosia ja kestää käytössä. Materiaalien valitsemista ei helpota lainkaan se, että vaihtoehtoja on loputtomiin.

Vaalea ja pelkistetty, skandinaavinen sisustustrendi näkyy edelleen sisustusmateriaalien valinnassa. Päätään ovat kuitenkin nostaneet myös luonnonläheiset sävyt varsinkin lattiamateriaaleissa. Helposti puhdistettaviksi suunnitellut pinnat puolestaan tuovat helppoutta arkeen.

Meillä on hankkeittain suunniteltu jo tietty mallisto: lattiamateriaaleja, kylpyhuoneen laattoja, kalusteovia, työtasoja ja vetimiä. Ostaessaan asunnon asiakas saa materiaalivalintaesitteen, jossa esitellään asunnon ostohintaan sisältyvät materiaalit ja varusteet ja josta ostaja voi valita haluamanlaisensa sisustuskokonaisuuden uuteen kotiinsa. Muutostyönä on mahdollista toteuttaa muitakin ratkaisuja. Meidän tavarantoimittajilla on todella laajat mallistot, joista löytyy vaihtoehtoja varmasti myös persoonallisiinkin ratkaisuihin, kertoo asukasmuutosinsinööri Annakaisa Lång.

Materiaalivalintoja voi tehdä myös netissä. Asunnonomistaja saa tunnukset ja pääsee kokeilemaan eri materiaalien yhteensopivuutta Laptin asukaspalvelu -ohjelmassa. 3D-visualisoidusta kuvasta on helpompi hahmottaa kuinka esimerkiksi vaikka tumma tehosteseinälaatta vaikuttaa kylppäritilaan, Lång jatkaa ja kertoo vielä, että ennen lopullista sisustusmateriaalien valintaa asunnonostajat tulevat usein myös katsomaan aidot näytemallit, joista näkee materiaalien todelliset sävyt, kiiltoasteet ja pintastruktuurit, sekä materiaalien yhteensopivuuden.

Autamme heitä löytämään oman tyylisen kokonaisuuden materiaalivalikoimastamme ja samalla käymme tarkemmin läpi asunnon kaluste-, pohja- ja sähkösuunnitelmat.

Säilytystilat kiinnostavat

Myös pohjamuutoksia asuntoihin voidaan tehdä, mutta niiden kanssa täytyy olla liikkeellä hyvissä ajoin. Ostaessaan asunnon asiakas saa tiedon myös materiaalivalintojen ja muutostöiden tilausaikatauluista, mitkä perustuvat rakennusaikatauluun.

– Olemme tehneet isojakin muutoksia asukkaan tarpeen mukaan ja siinäkin prosessissa autamme mielellämme. Mitä suuremmista muutoksista on kyse, sitä aiemmin on niistä oltava suunnitelmat.

Yksi yleinen muutoskohde on viime aikoina ollut saunan muuttaminen vaatehuoneeksi. Enää kaikille oma sauna ei ole tärkeä – varsinkaan, jos taloyhtiössä on sauna. Monilla saunomismahdollisuus löytyy jostain muualta, esimerkiksi kesäpaikalta, ja se riittää. Sitten halutaan keskittyä säilytystilan mahdollisuuksiin.

Avokeittiö on tätä päivää

Valikoimista löytyy kuoseja vallitseviin trendeihin ja ikisuosikkeihin. Lattiassa tammi on suomalaisten mielestä yksi tällainen ikiklassikko. Aina välillä sitä halutaan värjätä tummemmaksi tai vaaleammaksi, mutta sen perussävylle löytyy aina suosijansa. Myös laatoissa keskitytään monipuolisuuteen. Värin ja kuvion lisäksi myös laatan koolla ja ladontatavalla saadaan erilaisia tunnelmia tilaan. Laatatkin ovat siis aina huolella valittuja jokaisen hankkeen materiaalimallistoon.

Keittiöstä on tullut suomalaisten uusi olohuone ja pohjaratkaisuissa tehdään suosittuja avokeittiöitä. Moni asunnonostaja haluaa keittiöönsä ajattoman ja kestävän, jopa kalustemaisen tyylin, mikä integroituu mahdollisimman huomaamattomasti muuhun oleskelutilaan ja siksipä usein päädytäänkin valkoisiin kalusteoviin ja huomaamattomiin vetimiin. Päivän trendi suosii myös valkoisen oven kanssa yhdisteltäviä puunsyykuvioisia kalusteovia. Silloin värit saatetaan valita vain esimerkiksi alakaapistoon ja jättää yläkaapit valkeiksi. Tai päinvastoin, mutta useimmiten keittiöön kaapit halutaan kuitenkin valkoisena, joko mattana tai kiiltävänä, helposti puhdistettavana ja yksinkertaisena laakaovisena mallina.

 

Juttu julkaistu Lapti Uutiset 1/2017 -lehdessä