Alajärvelle nousee ikäihmisten palvelutalo vastaamaan alueen palvelupaikkatarpeeseen

Uutinen / 13.3.2023

Alajärvelle Etelä-Pohjanmaalla nousee uusi ikäihmisten 46-paikkainen palvelutalo vastaamaan alueen palvelupaikkatarpeeseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalon rakentaminen alkaa maanrakennustöillä maaliskuussa 2023, ja talo valmistuu huhtikuussa 2024.

Kaksikerroksiseen palvelutaloon tulee asukaspaikkoja yhteensä 46, joista 24 huonetta on tarkoitettu tehostettuun palveluasumiseen. Asuinhuoneiden lisäksi palvelutalossa löytyy molemmista kerroksista yhteiset ruoka- ja oleskelutilat, saunaosastot sekä henkilökunnan tiloja.

Kooltaan palvelukoti on reilu 2 700 m². Palvelutaloon kuuluu kaksi piha-aluetta, joista löytyy erilaisia oleskelualueita, pergoloita, marjapensaita ja viherkasveja.

”Kokeneena hoivatilarakentajana haluamme mahdollistaa tuleville asukkaille mielekkään arjen laadukkaassa palvelutalossa. Suunnitelmissa on esimerkiksi panostettu erityisesti isoon ja ammattimaiseen valmistuskeittiöön ja monipuolisiin piha-alueisiin. Olemme toteuttaneet onnistuneesti jo useita palvelutaloja ympäri Suomen esimerkiksi Hankasalmelle, Ulvilaan ja Vieremälle”, kertoo Laptin palvelu- ja toimitilayksikön hankekehityksestä ja myynnistä vastaava johtaja Tuomas Lindfors.