Asuntokauppa käy kiivaaseen tahtiin Oulun alueella pandemiasta huolimatta

Uutinen / 24.9.2021

Rakennusliike Lapti on lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella. Kontinkankaalle rakennetaan asuinkorttelia, johon tulee lähes 240 uutta asuntoa.

Uudisasuntojen kysyntä on jatkunut vahvana viimeiset kaksi vuotta huolimatta koronapandemiasta. Oulun alueella uusien asuntojen asuntomarkkina on vakaata ja kysynnässä ei ole ollut suuria heilahduksia viime keväästä lähtien. Myöskään lainakaton nosto 85 %:iin ei ole merkittävästi vaikuttanut uusien asuntojen myyntimääriin.

Muuttunut tilanne vaati nopeaa reagointia

Vuosi sitten puhjennut koronapandemia hyydytti asuntokaupan muutamaksi viikoksi. Poikkeustilanne vaati kaikilta toimijoilta nopeaa reagointia ja muutoksia toimintatapoihin. Näin myös Rakennusliike Laptilla.

Alkuvuodesta 2020 alkanut koronapandemia vaikutti Oulun seudulla vain parisen kuukautta tehtyihin asuntokauppamääriin, kertoo aluejohtaja Mikko Lohi. Reagoimme nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen. Luovuimme avoimista asuntonäytöistä ja siirryimme asuntojen etänäyttöihin ja sähköiseen kaupankäyntiin. Koronatilanteen rauhoituttua aloitimme uudestaan asuntojen koronaturvalliset yksityisesittelyt.

Lapti lisännyt asuntotarjontaa merkittävästi Oulun alueella

Asuntojen kysyntä on jatkunut vilkkaana. Tilastokeskuksen julkaisema kuluttajien asunnon ostoaikomus on korkealla, ja viimeaikaiset positiiviset uutisen työllisyyden kehittymisestä ja alhaisesta korkotasosta suosivat asuntokauppaa. Kuluttajien luottamus omaan talouteensa on vahvistunut.

Meillä kysynnän vilkkaus näkyy ennakkomarkkinointivaiheessa olevien asuntokohteiden hyvänä varausasteena sekä myymättömien valmiiden asuntojen pienenä määränä. Tällä hetkellä meillä on muuttovalmiita koteja tarjolla enää Tuirassa ja Kontinkankaalla, toteaa Lohi.

Kuluneen vuoden aikana Lapti on käynnistänyt useita uusia kerrostalohankkeita Oulun alueella Välivainiolla, Tuirassa, Toppilansalmessa, Sairaalanrinteellä sekä Kempeleessä.

Laptilla on tällä hetkellä rakenteilla Oulun seudulla yhteensä 411 asuntoa, joista on myymättä alle neljännes. Laptin asuntohankkeille on tunnusomaista asuntotarjonnan monipuolisuus. Tarjolla on erikokoisia yksiöitä ja kaksioita sekä perheille tilavia kolmioita ja neliöitä. 

Tällaiset asunnot kiinnostavat

Korona on vaikuttanut myös asuntoihin, joita haetaan. Uuteen kotiin kaivataan aiempaa enemmän lisäneliöitä. Erityisesti kolmen ja neljänhuoneen asunnot ovat olleet haluttuja, koska ne mahdollistavat paremmin etätyön tekemisen kotona myös pandemian jälkeen.

Korona myötä toiveet uudesta kodista ovat jonkin verran muuttuneet. Ostajat ovat valmiita panostamaan kodin varustukseen nyt enemmän, ja kiinnittävät huomiota asunnon pohjaratkaisun toimivuuteen myös etätyöskentelypaikkana, sanoo myyntipäällikkö Janne Karhumaa Laptin asuntomyynnistä.

Tutustu Laptin Pohjois-Suomessa rakenteilla oleviin asuntokohteisiin