Attendo Sammalpolku – Luottamus on yhteistyön perusta

Asiakaskokemus, Uutinen / 12.6.2019

Attendo ja Lapti ovat toteuttaneet yhdessä kymmeniä hoiva- ja palveluasuntohankkeita. Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terhon mukaan hyvä yhteistyö rakentuu luottamuksen varaan. Kun tietää kumppanin ymmärtävän tarpeet ja huomioivan yksilöllisetkin toiveet, voi itse olla rauhallisin mielin.

Oulussa sijaitseva hoivakoti Attendo Sammalpolku on tuorein esimerkki Attendon ja Laptin yhteistyöstä. Se avattiin vuoden 2018 marraskuussa ja on osa Laptin rakentamaa monimuotoista asuin- ja palvelukorttelia. Kyse on ns. ikäystävällisestä rakentamisesta, jossa luodaan puitteet eri ikäisten ihmisten yhteisölliselle ja vuorovaikutteiselle asumiselle. Korttelin on määrä valmistua kokonaisuudessaan 2020-luvun alkupuolella.

Attendolla rakentaminen lähtee aina siitä, että paikkakunnalla on tarve hoivakodille tai palveluasunnoille. Tarve voi selvitä meille esimerkiksi kunnan kilpailutuksen kautta tai omien kartoitustemme perusteella. Laptilla oli Oulussa tontti ja hanke, joka vastasi olemassa oleviin tarpeisiin ja sopi myös meille. Hyvät kokemukset Laptin kanssa työskentelystä helpottivat tietysti päätöksentekoa, Tuomas Terho kertoo.

Saadaan juuri sitä mitä tilataan

Terhon mukaan tärkeintä on varmuus siitä, että lopputulos on juuri halutunlainen. Hoiva- ja palvelutiloissa kaikki tähtää loppuasiakkaiden hyvinvointiin, joten ratkaisujen ja rakentamisen laadun on oltava sen mukaisia.

Myös yhteistyön sujuvuus ja henkilökemiat merkitsevät paljon. Hinnallakin on luonnollisesti väliä, mutta halvinta ratkaisua ei välttämättä kannata hakea.

Laptin kanssa olemme puolin ja toisin löytäneet hyvän tavan toimia. Joustavuutta löytyy eikä olla jumittauduttu ajatukseen, että kun joku asia on tehty ennen aina tietyllä tavalla, niin se pitää tehdä samalla tavalla aina jatkossakin. Luottamusta on oltava molempiin suuntiin ja molempien täytyy pitää sanansa. Itselläni on taustani vuoksi ymmärrystä myös urakoitsijoiden ”tuskasta”, mikä varmaan osaltaan helpottaa yhteistyötä. Hommat sujuvat hyvässä hengessä ja uskon sen näkyvän myös lopputuloksessa, Terho sanoo.

Lopputulos ratkaisee, mutta rakennusvaiheellakin on väliä

Rakennushankkeita arvioidaan yleensä lopputuloksen perusteella. Toki se on tärkein, mutta myös rakennusvaiheen sujumisella on merkitystä. Terho kertoo, että vaikka aktiivisen alkuvaiheen jälkeen tilaajan rooli pienenee rakennusvaiheen ajaksi, etenemistä totta kai seurataan.

Attendon rooli on hankkeen alulle laittaja. Kun varsinainen rakentaminen alkaa, olemme muutaman kuukauden ”takavasemmalla”. Luottamus pelaa, mutta totta kai tilannetta valvotaan. Sammalpolunkin osalta saimme parin kolmen viikon välein valvojalta kohderaportin. Rakentamisen loppuvaiheessa roolimme taas kasvoi, kun muutto- ja kalustusasiat tulivat ajankohtaisiksi.

”Yksi parhaista hoiva- ja palvelutilarakentajista”

Tuomas Terhon mukaan Lapti on yksi parhaista hoiva- ja palvelutilarakentajista Suomessa. Kyse on niin ammattitaidosta, asenteesta kuin resursseistakin.

Laptin kanssa asiat sujuvat mallikelpoisesti. Rakentamisen laatu on korkea ja aikataulut pitävät. Siihen vaikuttaa ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin joka vaiheeseen resurssoidaan riittävästi porukkaa suunnittelijoista rakennusmiehiin. Toisekseen aikataulut osataan arvioida realistisesti, mikä myöskin kertoo vankasta ammattitaidosta ja kokemuksesta.

Entäpä se lopputulos Sammalpolun osalta?

Kaikki sujui hyvin eikä käyttäjiltäkään ole tullut negatiivisia kommentteja. Kun he ovat lopputulokseen tyytyväisiä, mekin voimme olla, Terho hymyilee.

Lue lisää Laptin palvelutilarakentamisesta.

Jaa artikkeli.