Espoon Vermonniittyyn valmistui 136 opiskelija-asuntoa uuden lukuvuoden alkuun – koko talo vuokrattiin täyteen hetkessä

Uutinen / 30.8.2022

Espoon Vermonniittyyn Anna Sahlsténin kadulle valmistui 136 uutta opiskelija-asuntoa. Opiskelija-asunnot Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle rakensi Rakennusliike Lapti Oy. Asuntojen rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2021, ja ne valmistuivat elokuussa 2022 juuri sopivasti lukuvuoden alkuun. Asunnot ja sijainti ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta, ja kaikki asunnot on vuokrattu.

“Pääkaupunkiseudulla on kova pula kohtuuhintaisista opiskelija-asunnoista. Tämän vuoksi olemme erittäin iloisia saadessamme uusia ja viihtyisiä opiskelijakoteja tälle kiinnostavalle uudelle alueelle. Saimme vuokrattua koko talon lähes yhdeltä istumalta, mikä kertoo siitä, että olemme selvästi onnistuneet luomaan nuorten tarpeita vastaavia koteja”, kuvaa Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Kahdeksankerroksisen talon ensimmäisestä kerroksesta löytyy numeroiduilla telineillä varustettu pyörävarasto, maksutta käytettävät pyykinpesukoneet ja kuivausrummut sekä kerhotila. Ylimmässä kerroksessa on kaikkien asukkaiden käytössä oleva saunaosasto sekä toinen kerhotila parvekkeineen.

Talossa on yhteensä 122 yksiötä ja 14 perheasuntoa. Asunnot ovat viihtyisiä ja pinnat modernit: lattiat ovat vaalean tammen väristä vinyylilankkua ja seinät valkoiset. Kylpyhuoneissa on harmaa himmeäkiiltoinen lattialaatta ja valkoinen seinälaatta sekä tehosteseinä, joka on harmaata betonimaista himmeäkiiltoista laattaa.

”Meille laadukkaiden opiskelija-asuntojen toteuttaminen ja miellyttävän opiskeluarjen mahdollistaminen on hankkeen alusta asti ollut kunnia-asia. Onnistuimme vielä kirimään alkuperäistä rakennusaikataulua siten, että opiskelijat pääsevät muuttamaan asuntoihin ja aloittamaan opiskelun uudessa kodissa heti lukuvuoden alusta”, kertoo Laptin Etelä-Suomen aluejohtaja Matti Leimi.

“Vaikka maailman myllerrykset yrittivätkin pistää kapuloita rakentamisen rattaisiin, niistä selvittiin lopulta aika vähällä. Yhteistyö Laptin kanssa sujui koko hankkeen ajan mallikkaasti, ja saimme tehtyä rakennuksen, josta voimme kaikki olla ylpeitä”, iloitsee Hoasin rakennuttajapäällikkö Ville Keränen.