Etätyöstä uusi normaali – Mikä muuttuu toimistoissa?

Blogi / 26.3.2021

Koronanjälkeisessä maailmassa toimistotilat eivät enää tarkoita pelkkiä käytäviä, avotiloja ja pieniä toimistokoppeja, vaan jotain uutta, mikä vahvistaa työntekijöiden yhteisöllisyyttä ja toimii asiakkaiden ja työkavereiden kohtaamispaikkana.

Toimistotilojen rakentaminen on kohdannut murroksen kuluneen vuoden aikana. Etätyöt ovat tulleet jäädäkseen. Toisaalta ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä, ikävöivät toimistoarkea ja sen tuomaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta. Tulevaisuuden toimistotila vastaa näihin tarpeisiin, jolloin perinteisesti koettu kuluerä muuttuukin työntekijäviihtyvyyteen vaikuttavaksi investoinniksi.

Uudet tilat tehtävien mukaan

Tulevaisuuden toimistossa tilat mietitään tehtävien, ei enää hierarkian mukaan. Tilat jakautuvat tiimitiloihin, kohtaamistiloihin, rauhallisiin ryhmätyöskentelytiloihin, hiljaisiin tiloihin ja yhteisiin tapaamistiloihin. Toimistoneliöt saattavat pienentyä, kun hukkatilat vähentyvät. Tulevaisuuden toimistotilat ovat muuntojoustavia, jotka muuntuvat tarpeiden mukaisiksi hybriditiloiksi. Uusilta tiloilta kaivataan enemmän laatua. Tarvitaan parempaa äänieristystä, tietotekniikkaa, hyvää ilmanvaihtoa sekä tilan luonteen mukaan säätyvää valaistusta.


Moderni toimisto elää ja muuttuu joustavasti tukien yrityksen liiketoiminnan arvoja, kasvua ja henkilöstön hyvinvointia.

Hankepäällikkö Jukka Vuokila, Rakennusliike Lapti 


Uuden sukupolven toimistotalo Limingantulliin, Ouluun

Lapti rakentaa Oulun Limingantulliin uuden sukupolven toimistotalon, jossa on otettu huomioon muuttuneet työntekemisen tarpeet. Toimistotilojen viihtyisyys vaikuttaa suoraan työtyytyväisyyteen, tuottavuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin. Viihtyisät tilat houkuttelevat saapumaan toimistolle ja inspiroivat työntekoon.

Hyvät toimitilat on aina rakennettu asiakkaan tarpeiden ymmärryksestä. Mietimme yhdessä, miten työntekeminen on muuttunut ja millaisia tiloja tehtävien tekeminen edellyttää. Kun olemme kirkastaneet asiakkaan toiveet, voimme rakentaa juuri niihin tarpeisiin vastaavat tilat. Haluamme panostaa syvempään yhteistyöhön ja tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme, Vuokila summaa.

Limingantullin Veturi lyhyesti:

  • osoite Krouvitie 4, 90400 Oulu
  • vuokattavat tilat 100-4.500 m2
  • pysäköintipaikkoja runsaasti
  • ajoaika Oulun keskustaan 10 min, juna- ja lentoasemalle 15 min.
  • alueella kaikille avoin lounasravintola

Kiinnostuitko Limingantullin Veturin toimistotiloista? Lue lisää ja ota yhteyttä https://lapti.fi/toimitilat/limingantullin-veturi/