K-Supermarket täydentämään Kuopion Portin palvelukokonaisuutta

Uutinen / 2.12.2019

Viitteellinen kuva kohteesta

Kuopion Asemanseudulle vaiheittain vuosina 2020-2022 valmistuva Kuopion Portti on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus. Alueelle on nyt tulossa myös ruokakauppa. Kuopion Portin A-vaihe valmistuu alkuvuodesta 2020 ja B-vaihe alkuvuodesta 2021. Kolmannen eli C-vaiheen liike- ja toimistotilojen vuokraaminen on käynnistynyt.

Kuopion keskustan pohjoisen sisäänajoväylän varteen, juna-aseman kupeeseen nousevaan Kuopion Porttiin on helppo tulla. Alueelle rakenteilla olevassa P-Matkakeskuksessa on runsaasti parkkipaikkoja myös liityntäliikenteelle.

Kuopion Portissa saman katon alle tulee asuntojen lisäksi monipuolisia toimisto- ja liiketiloja sekä hoiva- ja palveluasuntoja. Alueella tulee myös olemaan päiväkoti, ruokatavarakauppa, Matkahuolto, kioski, ravintola ja pikaruokaravintola sekä pakettien nouto- ja lähetyspalvelut. Nämä kaikki yhdessä kattavien kevyenliikenteen väylien ja pyöräparkkien lisäksi tekevät Kuopion Portista houkuttelevan kaupunkikeskuksen.

Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarisen mukaan Kuopion Portti on tullut tarpeeseen. yritykset ja asukkaat ovat ottaneet hyvin kohteen vastaan.

Kuopion Portista on tulossa Laptin tekemien suunnitelmien mukaisesti monipuolinen kaupunkikeskus, joka tarjoaa kohtaamispaikkoja alueen asukkaille, työssäkävijöille ja palvelujen käyttäjille. Pekkarinen toteaa Kuopion Portin alueen olevan saavutettavuudeltaan aivan kaupungin ykköspaikka ja siksi myös neuvottelut alueelle tulevista yrityksistä ovat edenneet hyvin.

 

Liike- ja toimistotilojen vuokraus edennyt vauhdilla

Kuopion Portin A- ja B-vaiheiden liike- ja toimistotiloja on vuokrattu vilkkaasti. A-vaiheessa on vapaana yksi liiketila, B-vaiheessa yksi liiketila ja kaksi toimistotilaa. Vuokrausaste on 95 %. C-vaiheen markkinointi on alkanut ja tiloista on jo varattu 50 %.

 

K-Supermarket Kuopion Porttiin

Kuopion Portin C-vaiheen valmistumisen jälkeen kesällä 2022 Kuopion Porttiin avataan K-Supermarket.

On hienoa, että pääsemme nyt täydentämään Kuopion Portin palveluja ja suunnittelemaan ruutukaava-alueen pohjoispuolelle tavallista paremman ruokakaupan. K-Supermarketin valikoimat tullaan rakentamaan asiakaskunnan mukaisesti tarjoten runsaasti sekä paikallisia lähituotteita että erikoisuuksia. Lisäksi haluamme tarjota ideoita, joilla inspiroimme asiakkaitamme innostumaan ja onnistumaan omassa ruoanlaitossa ja laajentamaan ruokareviiriään, kertoo Kesko Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.