Keminmaahan nousee uusi ikäihmisten hoivakoti

Uutinen / 14.5.2024
Keminmaan hoivakodin rakentaminen alkaa

Keminmaassa on alkanut uuden 47-paikkaisen ikäihmisten hoivakodin rakentaminen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalo valmistuu arviolta toukokuussa 2025.

Kaksikerroksiseen hoivakotiin tulee asukaspaikkoja yhteensä 47, joista 31 huonetta on tarkoitettu ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja 16 yhteisölliseen asumiseen. Kaikkiin huoneisiin tulee asukkaalle oma keittiö tai keittiövaraus. Asuinhuoneiden lisäksi hoivakodista löytyy yhteiset ruoka- ja oleskelutilat, saunaosasto sekä henkilökunnan tiloja.

Kooltaan hoivakoti on noin 3 000 m². Rakennuksesta tulee energiatehokas, ja talossa hyödynnetään maalämpöä. Talossa on panostettu lisäksi viihtyisään piha-alueeseen, josta löytyy erilaisia oleskelualueita, muistopuutarha, pergola, marjapensaita, viherkasveja ja istutusallas asukkaiden omille istutuksille.

”Suomen kokeneimpana hoivatilarakentajana tulemme mahdollistamaan tuleville asukkaille viihtyisän, terveellisen ja turvallisen ympäristön. Olemme toteuttaneet ympäri maan noin 100 vastaavanlaista hoivakohdetta, joista reilu puolet nimenomaan Suomen Hoiva ja Asunnon tai Attendon kanssa. Kokemuksemme ja yhteisesti hiotun konseptimme ansiosta lopputuloksena syntyy toiminnallisesti laadukkaat ja kustannustehokkaat tilat tärkeän alueellisen palvelun toteuttamiseksi”, kertoo Laptin palvelutilojen liiketoimintajohtaja Raimo Pesola.