Kesäolohuoneeseen hehkua kesäkukilla

Blogi / 6.5.2020

Kevätaurinko kääntää katseet kodin toiseen olohuoneeseen. Kesäkukilla saat sisustettua parvekkeestasi ja terassistasi upean keitaan kesäksi ja syksyksi. Keväällä puutarhamyymälät pursuavat väriloistoa kaikkien iloksi. Kesä tuo myös ruokapöytään uusia makuja: tuoreet yrtit tuoksuvat ja maustavat. Tarjoa paahdettujen kasvisten kanssa timjamivaahtoa tai ryyditä mansikoita vaikkapa rosmariinilla.

Orvokki on usein kevään ensimmäinen kukka, jolla saat keväisen ilmeen parvekkeellesi joko amppelissa tai istutettuna ruukkuihin. Orvokki kukkii pitkään, kun muistat kastella amppelia niukasti, jotta kukkavarret eivät venähdä pitkäksi ja nypit kuihtuneet kukat pois ennen kuin tilalle kasvaa siemenkota. Orvokkien kukkaloisto kestää myös kevään pieniä yöpakkasia.

Pienellä vaivalla saat parvekkeesi loistamaan sijoittamalla sinne valmiita amppeleita silmien iloksi. Amppelit ovat usein helppohoitoisia ja kukkivat pitkälle syksyyn.

Vinkkejä kesäkukkien värivalintoihin: vaaleilla kukilla saat parvekkeen ja terassin hehkumaan iltaisin. Kuumalle parvekkeelle saat viileän tuulahduksen yhdistämällä sinisten kukkien eri sävyjä yhteen. Kukkien värisävyjä korostat istuttamalla joukkoon harmaalehtisiä kasveja.

Haluatko ajankohtaista tietoa asumisesta ja sisustusideoita jatkossa suoraan sähköpostiisi? Tilaa Lapti Kodit -uutiskirjeemme!

Tilaa Lapti Kodit -uutiskirje

 

Poimintoja kevään uutuuksista

Narsissiuutuutena valkoinen, hennon kaunis orkideanarsissi “Thalia”. Thalia viihtyy aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa. Thalia kukkii runsaasti touko-kesäkuussa. Monivuotinen.

Ruukkuistutuksiin löytyi kaksi mukavaa uutuutta: vihreän viherliljapuu ja harmaalehtinen eucalyptus. Lisäksi huonekasveista tuttu jukkapalmu on saanut ulkokäyttöön soveltuvan pikkuveljen Yucca “Rostrata”, josta kuva yllä.

Yrtit ovat helppoja kasvattaa ruukuissa omalla parvekkeella ja terassilla. Uutuutena appelsiiniminttu, jonka tuoksussa ja maussa on häivähdys appelsiinia. Se sopii jälkiruokiin, salaatteihin, smootheihin, juomiin ja koristeeksi.  Appelsiiniminttu viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Monivuotinen.

 

Mari Ollila
Viherpeukalo sekä markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
Rakennusliike Lapti Oy

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa Lapti Kodit -uutiskirjeen, josta saat ajankohtaista tietoa asumisesta ja ideoita sisustamiseen kotona, pihalla tai parvekkeella. Välillä keräämme sinulle parhaat vinkit kauden juhliin tai vaikkapa viimeisimmät tiedot alueellesi suunnitteilla tai jo rakenteilla olevista Lapti-kodeista.

Tilaa Lapti Kodit -uutiskirjeemme, sen parissa viihdyt!

Tilaa Lapti Kodit -uutiskirje