Lapti aloittaa Osuuskauppa Keskimaan 121 lomahuoneiston kokonaisuuden rakentamisen Himoksella

Uutinen / 2.5.2024
Himokselle tulevien lomahuoneistojen rakentaminen alkaa

Rakennusliike Lapti aloittaa Osuuskauppa Keskimaan 121 lomahuoneiston ja ravintolan rakentamisen Himoksella. Kokonaisuus valmistuu lokakuussa 2025. Hankkeen työllistämisvaikutus on jopa 200 henkilötyövuotta.

Rakennustyöt Himoksen Länsirinteiden juurella sijaitsevalla entisellä karavaanialueella alkavat maanrakennustöillä. Hankkeen peruskivi muurataan juhannusviikolla. Kokonaisuus lähtee nousemaan varsinaisesti loppukesästä, kun työt etenevät elementtiasennuksiin. Elementtirunko on valmis tammikuussa ja rakennukset harjakorkeudessa helmikuussa 2025. Kokonaisuus valmistuu lokakuussa 2025.

Hankkeella on erittäin merkittävä työllistävä vaikutus, kokonaisuudessaan jopa 200 henkilötyövuotta. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy ja huoneistojen ja ravintolan sisustussuunnittelusta sisustusarkkitehtitoimisto Franz Design Oy.

”On hienoa päästä lyömään kuokka maahan. Kokonaisuus on odotettu vetovoimalisä Himokselle ja tärkeä myös koko Keski-Suomen matkailulle. Yhteistyöllä tulemme jälleen onnistumaan laadukkaan vapaa-ajanviettopaikan toteutuksessa aikataulussa ja työturvallisesti”, kertoo Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino.

Lapti aloittaa lomahuoneistojen rakennustyöt

Lomahuoneistojen ja ravintolan kokonaisuus lämpiää maalämmöllä

Kolmesta eri rakennuksesta koostuvaan kokonaisuuteen on tulossa yhteensä 121 vuokrattavaa lomahuoneistoa ja yhteensä 500 vuodepaikkaa. Huoneistoissa on 1–3 makuuhuonetta, tupakeittiö ja sauna.

Kokonaisuuteen kuuluu myös 180-paikkainen ravintola terasseineen. Lisäksi rakennuksiin tulee urheiluvälineiden säilytys- ja huoltotilat ja pesula. Lomahuoneistojen viereen rakennetaan pysäköintialue sekä hotellin asukkaille että alueen yleiseen pysäköintiin.

Uudet rakennukset tulevat lämpiämään täysin maalämmöllä noin 40 maalämpökaivon voimin.

Kokonaisuuteen tulee 121 lomahuoneistoa
Rakennustyöt Himoksella alkavat
Havainnekuvat: Arkkitehtipalvelu Oy