Lapti rakentaa Asuntoyhtymälle lähes 100 asuntoa Keimolaan Vantaalle

Uutinen / 4.9.2020

Lapti on tehnyt esisopimuksen Asuntoyhtymä Group Oy:n kanssa Asunto Oy Vantaan Ruutulipun kolmen 6-kerroksisen terassitalon rakentamisesta Keimolaan Vantaalle. Taloihin tulee yhteensä 97 asuntoa 28 m2:n yksiöistä 67 m2:n neljän huoneen asuntoihin. Autopaikat on sijoitettu autokatokseen ja talojen piha-alueille. Autokatokset yhdistetään asuinrakennuksiin pergolalla.

Keimolaan Vantaalle, entisen Keimolan moottoriurheilukeskuksen alueelle nousee asuntoja noin 2500 ihmiselle. Alueen historia on tuotu nykypäivään Keimolan kadunnimissä. Esimerkiksi Laptin rakenteilla olevat talot nousevat Ajolenkki-nimiselle kadulle, joka on ollut osa vanhaa ajorataa. Alueella on myös Lincolnin aukio, joka on nimetty radan perustajan, kilpa-autoilija Curt Lincolnin muistoksi.

Asuntoyhtymän Jaakko Niskanen kertoo Pääkaupunkiseudun kasvavan huimaa vauhtia ja tarve laadukkaille vuokra-asunnoille on kova. Hänen mukaansa Kivistö ja Keimola ovat sekä autoilevalle että julkisilla kulkuvälineillä liikkuvalle helposti saavutettavia, joskin samalla hyvin luonnonläheisiä ja viihtyisiä asuinalueita. Asuntoyhtymä pitää tärkeänä tuottaa asuntoja, joissa asukkaat viihtyvät ja joissa on hyvä elää tasapainoista elämää. Asuntoyhtymä pitää yhteistyötä Laptin kanssa mutkattomana ja hedelmällisenä. He odottavatkin innolla pääsevänsä toivottamaan uudet asukkaat tervetulleiksi jo ensi kesänä.​​​​​​​

Laptin sijoittaja-asiakkuuksista vastaava johtaja Antti Pekkarinen kertoi neuvottelujen sujuneen Asuntoyhtymän kanssa hyvässä hengessä. Lapti löysi nopeasti Asuntoyhtymän tarpeisiin vastaavan ratkaisun. Tehty esisopimus vahvistaa Laptin asemaa monipuolina rakentajana myös pääkaupunkiseudulla.

Laptin Etelä-Suomen aluejohtaja Sami Alanen totesi, että on hienoa päästä toteuttamaan Vantaan Ruutulipun rakentaminen yhteistyössä Asuntoyhtymän kanssa. Talojen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja ne valmistuvat kesällä 2021.

Keimolan alueelle on asetettu korkeat laatuvaatimukset mm. arkkitehtuurille ja ympäristötaiteen toteuttamiselle. Laptin rakenteilla olevan Vantaan Ruutulipun terassitalojen julkisivuissa, muureissa, aidoissa ja pergoloissa toistuvat värilliset pysty- ja vaakaelementit. Nämä muodostavat yhdessä sisäänkäyntejä korostavan taideaiheen.