Lapti rakentaa eQ:n asuntorahastolle 83 uutta asuntoa Vantaan Koivuhakaan

Uutinen / 23.3.2021

Lapti rakentaa eQ:n asuntorahastolle 83 uutta asuntoa Vantaan Koivuhakaan

Rakennusliike Lapti Oy ja eQ:n asuntorahasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen kerrostalon ja siihen tulevien liiketilojen rakentamisesta Vantaan Koivuhakaan. Asunto Oy Vantaan Koivunlehti on 4-8 kerroksinen kerrostalo, johon tulee yhteensä 83 vuokra-asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin sekä vuokrattavia liiketiloja. Autopaikat on sijoitettu autokatokseen ja talon piha-alueelle. Hanke toteutetaan KVR-urakkana, jossa Lapti vastaa kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta. Vantaan Koivunlehden rakentaminen käynnistyy keväällä 2021 ja talo valmistuu syksyllä 2022.

Asunto Oy Vantaan Koivunlehti rakennetaan Koivuhakaan osoitteeseen Puutarhatie 7, Vantaa. Koivuhaka sijaitsee Tikkurilan ja Aviapoliksen välissä. Alueen halki kulkeva Tikkurilantie toimii alueen pääväylänä, josta on erinomaiset yhteydet Tikkurilan keskustaan ja lentoasemalle. Tikkurilantielle suunnitellaan raitiotieyhteyttä, joka kulkee Mellunmäen metroasemalta Tikkurilaan ja sieltäJumbon ja Flamingon kauppa- ja vapaa-ajan keskittymän kautta Aviapolikseen ja lentoasemalle.

Tämä uusi 83 asunnon kohde sopii mainiosti rahastollemme ja tarjoaa valmistuessaan laadukasta asumista niin sinkuille kuin perheillekin. Yhteistyö Rakennusliike Laptin kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja toivomme sen jatkuvan tulevaisuudessakin, sanoo sijoitusjohtaja Markus Pitkänen eQ Varainhoito Oy:stä. eQ:n asuntorahasto sijoittaa asuntoihin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Rahaston sijoituskapasiteetti tulee olemaan yli 300 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa noin 1500 asunnon toteuttamisen.

Neuvottelut eQ:n kanssa sujuivat hyvässä hengessä ja löysimme nopeasti heidän tarpeisiinsa vastaavan ratkaisun. Tehty sopimus vahvistaa Laptin asemaa monipuolina rakentajana, toteaa sijoittaja-asiakkuuksista vastaava johtaja Antti Pekkarinen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Olemme tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan Vantaan Koivunlehden rakentamisen yhteistyössä eQ:n kanssa. Työt tontilla käynnistyvät maanrakennustöillä kevään 2021 aikana. Kohde luovutetaan asiakkaalle syksyllä 2022, kertoo Etelä-Suomen aluejohtaja Sami Alanen Rakennusliike Lapti Oy:stä.