Lapti rakentaa hirsirakenteisen päiväkodin Kemiin

Uutinen / 19.10.2020

Lapti ja Kemin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen hirsirakenteisen päiväkodin rakentamisesta Pajarinrantaan Kemiin. Päiväkotiin tulee hoitopaikka yhteensä 198 lapselle. Rakennukseen sijoittuu myös kaupungin vuorohoitoyksikkö, johon tulee 10 yöhoitopaikkaa. Lapti vastaa rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Päiväkodin rakennustyöt ovat käynnissä ja se valmistuu syksyllä 2021.

Ympäristöystävällisyys on otettu huomioon päiväkodin suunnittelu- ja rakentamisen ratkaisuissa Kemin kaupungin Vihreä ja kestävä Kemi -linjausten mukaisesti. Käytännössä nämä näkyvät mm. hirren käyttämisenä rakennusmateriaalina, rakennuksen energiatehokkuutena ja pienempänä hiilijalanjälkenä. Päiväkodin hyvään sisäilmaan vaikuttavat myös sisustuksessa käytettävät vähäpäästöiset materiaalit ja kalusteet.

Kemin kaupunki on profiloitunut vahvasti kiertotalouden ja ekologisempien toimintatapojen aktiiviseksi kehittäjäksi. Uusissa hankkeissa urakoitsijavalintaan vaikuttavat myös laadulliset tekijät, kuten energiatehokkuus, hiilijalanjälki, tilojen ja pihan käytettävyys ja toimivuus sekä arkkitehtuuri. Uusi päiväkoti tulee tarjoamaan päiväkodin henkilökunnalle ja lapsille tarpeen mukaiset ja sisäilmaltaan terveelliset tilat, jotka mahdollistavat päiväkotitoiminnalle sujuvan arjen. Suunnitelmissa on, että päiväkodin pihalle sijoitettaisiin valotaideteos, kertoo kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen Kemin kaupungilta.

On hienoa päästä toteuttamaan Kemin päiväkodin rakentaminen yhteistyössä Kemin kaupungin kanssa. Pajarinrantaan nouseva päiväkoti tulee tarjoamaan lapsille virikkeelliset ja huolella rakennetut tilat, joissa on otettu huomioon kestävä kehitys, iloitsee Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi Rakennusliike Lapti Oy:stä.