Lapti toteuttaa massiivipuurunkoisen Uotilanrinteen monitoimikeskuksen Raumalle – kehitysvaihe etenee

Uutinen / 23.1.2024
Uotilanrinteen monitoimikeskuksen kehitysvaihe etenee

Raumalle nousee päiväkodin, koulun, liikuntatilan ja kirjaston yhdistävä Uotilanrinteen monitoimikeskus. Massiivipuurunkoisen monitoimikeskuksen suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Rauman kaupunki ja Lapti allekirjoittivat hankkeen KVR-esisopimuksen ja aloittivat kehitysvaiheen joulukuussa 2023. Keskuksen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa 2024, ja se valmistuu loppuvuodesta 2025.

Uotilanrinteen monitoimikeskukseen sijoittuvat luokka-asteet 1–6 sekä varhaiskasvatuksen kuusi ryhmää, jotka sisältävät esiopetuksen sekä iltapäiväkerhotoiminnan. Rakennus on mitoitettu 375 lapselle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös liikuntatila ja omatoimikirjasto.

”Tulemme yhdessä Rauman kaupungin ammattilaisten kanssa toteuttamaan Uotilan asukkaille monikäyttöiset ja ympäristövastuulliset päiväkoti-, koulu-, liikunta- ja kirjastotilat. Tilaajan tavoitteet puurakentamisen, vähähiilisyyden ja vastuullisuuden osalta ovat olleet jo valmiiksi korkealla, mutta olemme suunnitteluratkaisuissamme vieneet energiatehokkuuden ja vähähiilisyyden vielä seuraavalle tasolle muun muassa investoimalla energiatehokkaisiin talotekniikkajärjestelmiin, vähähiiliseen betoniin sekä uusiutuviin energianlähteisiin. Monitoimikeskus tullaan rakentamaan neljän tähden RTS-ympäristöluokituskriteerien mukaisesti”, kertoo Laptin Lounais-Suomen aluejohtaja Ville Raitanen.

Käynnissä olevan kehitysvaiheen aikana tarjousvaiheessa laadittuja suunnitelmia kehitetään yhdessä tilaajan, tulevien käyttäjien ja Laptin kanssa. Alkuvuodesta 2024 jätetään rakennuslupahakemus sekä tarkennetaan hankkeen toteutusvaihetta. Kehitysvaiheen lopuksi allekirjoitetaan varsinainen KVR-urakkasopimus.

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa huhtikuussa 2024. Rakennuksen CLT-elementeistä koostuva massiivipuurunko alkaa nousta loppukesästä 2024. Harjakorkeus saavutetaan koko rakennuksen osalta vuoden 2025 alussa. Hanke valmistuu loppuvuodesta 2025, ja toiminta uusissa tiloissa alkaa alkuvuonna 2026.

Lapti toteuttaa useita vastaavanlaisia monikäyttöisiä kohteita ympäri Suomen. Rakenteilla on tällä hetkellä muun muassa Ojalan päiväkoti ja koulu Tampereella sekä ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle yhdistävä monipuolinen kampus Ähtärissä.

Lapti toteuttaa Uotilanrinteen monitoimikeskusken Raumalle