Lapti toteuttaa puujulkisivuisen pysäköintitalon Oulun asuntomessualueelle Vaakunakylään

Uutinen / 29.1.2024

Oulun asuntomessualueelle Vaakunakylään nousee pysäköintitalo alueen asukkaita palvelemaan. Oulun Pysäköinti Oy solmi urakkasopimuksen pysäköintitalon suunnittelusta ja rakentamisesta Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa tammikuussa 2024. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa maaliskuussa, ja pysäköintitalo valmistuu keväällä 2025.

Viisikerroksiseen pysäköintitaloon tulee yhteensä 308 autopaikkaa. Pysäköintitaloon sijoittuvat Vaakunakylän kerrostalokortteleiden ja kelluvien pientalojen autopaikat. Rakennukseen tuleva puinen julkisivuverhous sopii hyvin alueelle tulevien kerrostalojen arkkitehtuuriin.

”Tulemme rakentamaan ekologiselle ja viihtyisälle asuntomessualueelle hyvin istuvan pysäköintitalon. Rohkeasti innovoimalla pysäköintitalosta on kehitetty tilojen ja kustannusten osalta tehokas ja alueen asukkaita hyvin palveleva”, kertoo Laptin Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.

”Haluamme olla vahvasti mukana kaupungin elinvoiman kehittämisessä ja alueen rakentumisen mahdollistajana nyt ja tulevaisuudessa. Samalla huolehdimme Vaakunakylän pysäköinnin nykyaikaisuudesta muun muassa sähköautojen latauspisteiden osalta”, toteaa Oulun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jouko Väänänen.

Lapti rakentaa pysäköintitalon Oulun asuntomessualueella