Laptin opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa sijoittui toiseksi valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa

Uutinen / 15.1.2024
Unon työmaa tuli toiseksi

Rakennusliike Lapti Oy:n opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa sijoittui toiseksi valtakunnallisessa Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa. Kaikkiaan kolme Laptin työmaata sijoittui Rakennusteollisuuden järjestämässä kilpailussa 10 parhaan työmaan joukkoon.

Opiskelijatornitalo UNOn työmaa on monella tavalla ainutlaatuinen. Työmaalla rakennetaan poikkeuksellista kohdetta, josta tulee 16-kerroksisena ja 53,4 metrisenä Oulun 3. korkein asuinkerrostalo. Lisäksi työmaa on julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi. Siisti työmaa on turvallinen ja viihtyisä paikka työskennellä, minkä kilpailumenestyskin osoittaa. Siisteys takaa myös laadukkaan lopputuloksen ja puhtaan sisäilman valmiissa tornitalossa.

”UNOn työmaalla työturvallisuus lähtee siisteydestä. Haastamme itseämme ja koko alaa asettamalla tavoitteet itsellemme korkeaksi. Suomen siistein työmaa on terveellinen ja turvallinen tekijöille, rakennukselle ja asukkaille. Kiitoksen hienosta kisamenestyksestä ansaitsevat etenkin työmaamme työntekijät, jotka vankkumattomalla työpanoksellaan ovat tärkein osa yhteisen tavoitteemme eli Suomen siisteimmän työmaan toteutuksessa”, kuvailee UNOn vastaava työnjohtaja Jaakko Juola Laptilta.

Lapti panostaa voimakkaasti työturvallisuuteen, ja tavoitteena on nolla tapaturmaa. Työturvallisuutta edistetään säännöllisillä työturvallisuuskoulutuksilla, kattavalla perehdytyksellä, laadukkailla suojavarusteilla sekä jämptillä työmaiden johtamisella. Jokaisella työmailla työskentelevällä on oikeus päästä joka päivä terveenä kotiin.

”Työturvallisuus on aivan kaikkien asia – se tulee yhdessä tekemällä. Olemme Laptilla onnistuneet luomaan turvallisuusilmapiirin, jossa turvallisuusasioihin on kaikkien oikeus ja velvollisuus puuttua. Työmaamme ovat siistejä ja turvallisuushavaintoja tehdään aktiivisesti, mikä on näkynyt myös työturvallisuuden positiivisessa kehityksessä. Tämä näkyy kilpailun tuloksissakin kolmen työmaamme sijoittuessa hienosti 10 parhaan joukkoon”, kertoo Laptin turvallisuudesta ja tuotannon kehityksestä vastaava johtaja Jukka Moilanen.

Kilpailussa 10 parhaan joukkoon sijoittuivat Laptin työmaista lisäksi Turun Puolalanmäen historiallisiin maisemiin noussut Asunto Oy Puolalan Helmen työmaa sekä Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan työmaa Kuopiossa.

Uno menestyi turvallisuuskilpailussa
Opiskelijatornitalo UNO, Oulu
Myös Luolan työmaa menestyi työturvallisuuskilpailussa
Luola – Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus, Kuopio
Puolalan Helmi sijoittui kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon
Asunto Oy Turun Puolalan Helmi