Lopen uuden ikäihmisten palvelutalon rakentaminen alkaa

Uutinen / 13.5.2024
Lapti rakentaa ikäihmisten palvelutalon Lopelle

Lopella on alkanut uuden ikäihmisten 47-paikkaisen palvelutalon rakentaminen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue. Palvelutalo valmistuu arviolta kesäkuussa 2025.

Kaksikerroksiseen palvelutaloon tulee asukaspaikkoja yhteensä 47, joista 26 huonetta on tarkoitettu ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja 21 yhteisölliseen asumiseen. Kaikkiin huoneisiin tulee asukkaalle oma keittiö. Asuinhuoneiden lisäksi hoivakodista löytyy yhteiset ruoka- ja oleskelutilat, päivätoimintatila, kuntosali, saunaosastot, pyykkitila sekä henkilökunnan tiloja.

Kooltaan palvelutalo on 3 300 m². Palvelutalon tontilla oleva vanha navettarakennus on jo purettu, ja navetan perustuksissa käytettyjä kivilohkareita tullaan hyödyntämään palvelutalon maisemasuunnittelussa. Palvelutalossa on panostettu viihtyisään piha-alueeseen, josta löytyy erilaisia oleskelualueita, muistopuutarha, pergola, marjapensaita, viherkasveja ja istutusallas asukkaiden omille istutuksille.

”Olemme Suomen kokenein hoivatilarakentaja ja toteuttaneet noin 100 vastaavanlaista hoivakohdetta ympäri maan. Vahvan osaamisemme ansiosta tilaaja ja palveluntuottaja saavat laadukkaat ja kustannustehokkaat tilat tärkeän alueellisen palvelun tuottamiseen. Tulevia asukkaita odottaa viihtyisä, terveellinen ja turvallinen ympäristö”, kertoo Laptin palvelutilojen liiketoimintajohtaja Raimo Pesola.

”Uudet, modernit tilat ovat tervetulleet niin henkilöstön kuin palveluasumista tarvitsevien ikääntyneiden näkökulmasta. Uuden palvelutalon myötä ikäihmisten asumispalvelut voidaan Lopella toteuttaa seuraavat vuosikymmenet laadukkaissa tiloissa”, sanoo Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho.