Myyrmäkeen valmistui 149 laadukasta vuokra-asuntoa

Uutinen / 5.3.2024

Vantaan Myyrmäkeen valmistui 149 vuokra-asuntoa, joissa on panostettu laadukkuuteen ja käytännölliseen hybridilämmitysmuotoon. Kaksi vuokra-asuintaloa Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elolle toteutti Rakennusliike Lapti Oy. Talot nousivat Myyrmäen Kilterinrinteen ja Kilterinkujan väliin jäävälle tontille, josta purettiin pois vanha toimistokiinteistö.

Asunto Oy Vantaan Kilterinrinne 3:een valmistui yhteensä 105 asuntoa helmikuussa 2024. Asunto Oy Vantaan Kilterinkuja 2:een valmistui yhteensä 44 asuntoa joulukuussa 2023.

Kerrostaloissa on asuntoja yksiöistä kolmioihin. Huoneistojen varustelutaso on laadukas, ja asunnot on sisustettu vastaamaan vaativampaakin makua. Taloista löytyy pesutupa, saunaosasto, asuntokohtaiset irtaimistovarastot, pyöräkellarit ja maanalainen paikoitushalli, josta löytyy myös sähköautojen latauspisteitä.

Asunto Oy Kilterinrinne 3:ssa hyödynnetään vielä melko harvinaista mutta sitäkin käytännöllisempää kauko- ja maalämpöä yhdistävää hybridilämmitystä. Maalämpö on edullinen lämmitysmuoto, ja maalämpöjärjestelmää hyödynnetään myös asuntojen viilennyksessä. Käyttöveden lämmitykseen ja paukkupakkasilla käytetään kaukolämpöä.

”On ollut ilo toteuttaa laadukkaita vuokra-asuntoja kasvavaan ja kehittyvään Myyrmäkeen. Useamman kerrostalon rakentaminen samalla tontilla ei ollut täysin mutkatonta, mutta työt sujuivat suunnitellusti ja aikataulussa. Yhteistyö tilaajan ja muiden kumppaneiden kanssa sujui hyvin, minkä ansiosta oli helppo päästää laadukkaaseen lopputulokseen”, kertoo Laptin Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Myyrmäki on Vantaan läntinen keskus hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä. Julkisen liikenteen yhteydet ovat erinomaiset, bussipysäkit ja juna-asemat ovat kävelymatkan päässä valmistuneista asunnoista ja tieliikenteen pääväylistä Kehä III, Vihdintie ja Hämeenlinnanväylä kulkevat läheltä.

Samassa korttelissa sijaitsee myös Laptin rakentama Asunto Oy Vantaan Bronksi, johon valmistui 63 omistusasuntoa syksyllä 2023. Kortteliin on suunnitteilla vielä toinenkin samankokoinen kerrostalo omistusasumiseen.