Omaa sijoitussuunnitelmaa kannattaa noudattaa myös poikkeusaikoina

Blogi / 23.3.2022
Myyntipäällikkö Tomi Kosunen painottaa, että oma sijoitussuunnitelma on hyvä tehdä riittävän pitkälle aikavälille ja noudattaa sitä.

Viimeisen kahden vuoden aikana asuntosijoittajan uskoa asuntosijoittamiseen ja sen kannattavuuteen on voitu koetella erityisesti niissä kaupungeissa, joissa opiskelijoiden poisjäänti vuokramarkkinoilta on tehnyt merkittävän loven vuokrakysyntään. Epävarmuutta ovat lisänneet myös uutisoinnit mahdollisesta korkojen noususta.

Liity veloituksetta Laptin sijoittajalistalle

Saat aina tiedon tulevista asuntokohteistamme ja houkuttelevista sijoitusasunnoista.

Alla asiantuntijamme vinkit toimintaympäristön muutoksiin:

Koronapandemian alun jälkeen asuntosijoittamisen suosio jatkoi kasvamistaan. Tähän on syynä muun muassa se, että vuokra-asuminen lisääntyy ja asuntosijoittamista pidetään matalariskisenä, tasaista tuottoa tuovana sijoittamisen muotona verrattuna esimerkiksi osakesijoittamiseen, jossa kurssimuutokset reagoivat hyvin nopeasti muuttuviin maailmanoloihin.

Normaalit vaihtelut vuokra-asuntojen kysynnässä ovat sijainnista riippuen jopa kuukaudesta kiinni. Pidemmällä aikajänteellä nämä riskit yleensä tasoittuvat.  Mahdollinen korkojen tai taloyhtiön kustannusten nousu tulevat näkymään vuokratasojen korotuksina pidemmällä aikavälillä.

Oma sijoitussuunnitelma on hyvä tehdä riittävän pitkälle aikavälille ja noudattaa sitä. Yleensä muutokset toimintaympäristössä ovat lyhytaikaisia ja muutosten vaikutukset ovat pieniä pitkällä aikavälillä. Sijoittajan tyypillisenä virheenä pidetäänkin hetken mielijohteesta tehtyjä ratkaisuja.

Oma sijoitussuunnitelma on hyvä tehdä riittävän pitkälle aikavälille ja noudattaa sitä. Viisi vuotta on asuntosijoittamisessa lyhyt aikajänne. Asuntojen hinnat ja vuokrat ovat kehittyneet kuitenkin eteenpäin huolimatta toimintaympäristön muutoksista.

Myyntipäällikkö Tomi Kosunen, Rakennusliike Lapti Oy

Liittyminen Laptin sijoittajalistalle tuo mielenrauhaa

Kun suunnittelemme uutta asuntokohdetta, teemme tarkan analyysiin alueesta ja rakennuspaikasta sekä sen houkuttelevuudesta omistus- ja vuokra-asumiseen. Selvitämme myös yhdessä kumppaneidemme kanssa alueen vuokratason ja vuokra-asuntotarpeet. Teemme sijoittaja-asiakkaillemme myös asuntokohtaiset vuokratuotto- ja kassavirtalaskelmat.

Laadukkaan, helposti vuokrattavan asunnon lisäksi asuntosijoittaja saa meiltä halutessaan täysivaltaisen palvelun, aina rahoituksesta, vuokranvälitykseen ja täyteen ylläpitopalveluun saakka.

Liity veloituksetta Laptin sijoittajalistalle

Saat aina tiedon tulevista asuntokohteistamme ja houkuttelevista sijoitusasunnoista.